Sağlık için gelen turist 3 kat daha fazla harcıyor

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, geçen yıl Türkiye’ye sağlık turizmi için 552 bin ziyaretçi geldiğini, kişi başı ortalama harcamanın 2 bin doları geçtiğini söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, sağlık turizmi için ülkeye gelen bir ziyaretçinin, normal turistin üç katından daha fazla para harcadığını belirterek, “Geçen yıl Türkiye’ye sağlık ve tedavi amacıyla gelen 551 bin 748 turist, kişi başı ortalama 2 bin 13 dolar harcama yaptı” dedi. Uluslararası alanda, kişi başı sağlık turizmi harcamasının 6 bin 500 dolar seviyesinde, medikal sağlık turizmi pazarının ise 100 milyar dolar düzeyine ulaştığını belirten Bağlıkaya, Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki gelirlerinin geçen yıl yaklaşık 2 milyar dolara ulaştığını ifade etti. Bağlıkaya, Türkiye’nin sağlık turizminden aldığı payı her yıl yaklaşık yüzde 25 artırdığına işaret ederek, bu alandan elde edilen geliri artırmak için 'Türkiye' markasının daha fazla tanıtılması gerektiğini belirtti. 

2023 HEDEFİ 10 MİLYAR $

Sağlık turizmi için ülkeye gelen bir turistin, normal turistin üç katından fazla para harcadığını aktaran Bağlıkaya, Sağlık Bakanlığı’nın 2023 hedefleri arasında tedavi amaçlı olarak ülkemize gelen ziyaretçi sayısının 1,5 milyona ve sağlık turizmi gelirinin 10 milyar dolara ulaştırılması olduğunu hatırlattı. 

AZERBAYCAN VE ALMANYA'DAN.. 

Türkiye'nin Dünyada Abd, Almanya, Tayland, Hindistan’ın Ardından En Çok Uluslararası Hasta Ağırlayan 5’inci Ülke Olduğuna Dikkat Çeken Bağlıkaya, “bize Sağlık Turizmi Kapsamında En Çok Turist Azerbaycan Ve Almanya’dan Geliyor" Dedi.