Sağlık Bakanlığı personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları heyecanla bekleniyor. Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nedir?

23 Mayıs’ta Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sergi Salonu'nda sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya geldi. Başkan Erdoğan, "Bu yıl içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık." diyerek, "İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Henüz başvuru tarihleri açıklanmadı.

KADRO DAĞILIMI AÇIKLANDI

İlk etapta 12 bin kadro için atamanın gerçekleşeceğini duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bunun 6 bin 835 kişilik kısmını hemşirelerin oluşturacağını aktardı.

Bakan Koca açıklamasında, “"İlk etapta 6 bin 835'i hemşire, bini ebe ve 3 bini sağlık memuru olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi kadrolarına toplam 12 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bugüne kadar olduğu gibi KPSS ile atanacak olan personelin 10 bini yataklı tedavi kurumlarında, bini temel sağlık hizmetlerinde, bini de acil sağlık hizmetlerinde görevlendirilecek." dedi.

Koca, söz konusu atamalara ilişkin duyuruların Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden https://yhgm.saglik.gov.tr/ takip edilebileceğini ifade etti.