Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 kadrolara göre taban ve tavan puanları

On binlerce adayın müracaat ettiği Sağlık Bakanlığı 12 bin 500 personel alımı KPSS 2017/5 tercihleri sonunda açıklandı. adaylar on gündür sonuçların açıklanmasını bekliyordu

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 12 bin 500 personel alımı sonuçları açıklandı. Kadrolara göre taban ve tavan KPSS puanları duyuruldu. Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 atamalarına bakıldığında ortaöğretim bazında en düşük atamanın ebe pozisyonu için yapıldığı görülmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz ay, 2017 yılı için 16 bin 500 sağlık personeli atanacağını, bunun 3 bin 900’ünü atadıklarını, geri kalan 12 bin 500 kişiyi de iki ay içerisinde atayacaklarını söyledi. 

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

ORTAÖĞRETİM KADROLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖNLİSANS KADROLARI İÇİN TIKLAYIN

LİSANS KADROLARI İÇİN TIKLAYIN

KADROLAR GÖRE KPSS PUANLARI

Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 atamalarına bakıldığında ortaöğretim bazında en düşük atamanın ebe pozisyonu için yapıldığı görülmektedir. Buna göre ebe Hakkari iline 62 puan ile atama yapılırken en yüksek sağlık teknisyeni kadrosuna 98 puan ile atama yapıldı. Önlisans düzeyinde ki atamalara bakıldığında en düşük hemşire kadrosu için 60 puan ile atama yapıldığı ve en yüksek 97 puan ile sağlık teknikeri kadrosu için atamanın gerçekleştirildiği görülmektedir.

Yine Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/5 atamalarına bakıldığında en düşük perfüzyonist kadrosu için 58 puan ile Ordu iline ve en yüksek 97 puan ile Şanlıurfa iline atama yapıldığı görülmektedir. Sayısal verilere bakıldığında ise lise, önlisans kadroları için yerleştirmelerin tamamının yapıldığı ve 4 kadro için yerleştirmelerin yapılamadığı görülmektedir.

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz ay, 2017 yılı için 16 bin 500 sağlık personeli atanacağını, bunun 3 bin 900’ünü atadıklarını, geri kalan 12 bin 500 kişiyi de iki ay içerisinde atayacaklarını söyledi. Bakan Akdağ, Ceyhan Kültür Merkezi’nde ‘Gençlik Kürsüsü’ programı kapsamında gençlerle bir araya geldi. Bazı sağlık meslek lisesinde okuyan öğrencilerin atama istemesi üzerine Bakan Akdağ, şunları söyledi:

“Bu sene Maliye Bakanlığı’nda 16 bin 500 atama limiti alabildik. Bunun 3 bin 900’ünü atadık. Geri kalanını da atayacağız. Kalan 12 bin 500 kişiyi önümüzdeki iki ay içerisinde atayacağız. Ortaöğretim mezunları da atayacağız ama sayı az. Neden az, çünkü üniversite mezunlarının da sayıları arttı. Bunları atadıktan sonra da Maliye Bakanı Naci Ağbal’dan ben başka kadrolar alacağım inşallah.” Daha sonra Bakan Akdağ’a bir öğrenci Türk Bayrağı hediye etti.