Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu yayınlandı mı? Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları başladı mı, şartlar neler?

Sağlık Bakanlığı personel ve işçi alımı yoğun ilgi görüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı ve 10 bin sürekli işçi alımının yapılacağını duyurmuştu. Bu kapsamda 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım süreci başlıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları başladı mı, şartlar neler? Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuru süreci yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım sürecini başlatıyoruz. Branş dağılımlarını da içeren bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye gönderildi." açıklamasında bulunmuştu. Peki, Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvuruları başladı mı, şartlar neler? Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu yayınlandı mı?

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 10 bin sözleşmeli sağlık personeli alım süreci yarın başlıyor.

Sağlık Bakanlığı işçi ve personel alımı başvuruları 15-21 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İşçi alımı başvuruları ise 15 Mart tarihinden 21 Mart tarihine kadar Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL VE İŞÇİ ALIMI KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Sağlık Bakanlığı tercih kılavuzu henüz yayınlanmadı. Kılavuz yayınlandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ KADRO DAĞILIMI NASIL?

5.175 Hemşire, 800 Ebe ve 3.293 Sağlık Teknisyeni/ Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi alımı yapılacak.