Sağlık Bakanlığı yer değişikliği kura takvimi: Sağlık Bakanlığı eş durumu atamaları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen 4/B sözleşmeli personelin eş durumu nedeniyle yer değişikliği başvuruları, 13 – 20 Temmuz 2020 tarihleri arasında https://yhgm.saglik.gov.tr/ üzerinden alındı. Başvuru sonuçları ise bugün yine aynı sayfadan personellerin erişimine açıldı. Peki, Sağlık Bakanlığı eş durumu atamaları ne zaman?

Sağlık Bakanlığı eş durumu atamaları yoğun ilgi görüyor. PBS üzerinden eş durumu nedeniyle yer değişikliği başvuruları 13 – 20 Temmuz 2020 tarihleri arasında alındı. Başvuru sonuçları bugün (20 Ağustos) açıklandı. İnceleme sonrası başvurusu ret olanların itirazları ise yarın akşam 18:00'e kadar alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU ATAMALARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı yer değişikliği kura takvimine göre atama sonuçları 27 Ağustos 2020 Perşembe günü belli olacak. Yeri ve saati www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları iptal edilecektir. Sehven kuraya dâhil edilen ve kura sonucunda yerleştirilenlerin atamaları yapılmayacak olup yapılmış olsa dahi iptal edilecektir. Ayrıca bu kişiler hakkında, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI EŞ DURUMU ATAMA TAKVİMİ