Sağlık Bakanlığı 3. dönem atama kurası ne zaman? Sağlık Bakanlığı atama başvuruları ne zaman?

2020 Yılı 3. Dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası için ilan metni ile münhal kadrolar yayımlandı. Tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacak.

Sağlık Bakanlığı 3. dönem atama kurası için geri sayım başladı. Sağlık Bakanlığı 3. dönem atama kurasının ilan metni ve münhal kadrolar erişime açıldı. Yayımlanan ilana göre, bu kura eczacı unvanlı adaylar için 1. yerleştirme ve 2. yerleştirme olarak iki ayrı yerleştirme şeklinde yapılacak olup diğer unvan ve branşlar için sadece 2. yerleştirme işlemi uygulanacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI 3. DÖNEM KURASI BAŞVURULARI

Sağlık Bakanlığı 3. dönem atama kurası için başvurular 2 Temmuz'da saat 18:00'e kadar Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden yapılacaktır.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet adresinde (https://yhgm.saglik.gov.tr/) yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden e- devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile giriş yapılarak yapılabilecek.

Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilen tarihler arasında PBS üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurup tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir. Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamıyor. Kesinleştirilmeyen başvurular ise Bakanlık tarafından dikkate alınmıyor.

Kura başvurusunda bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler ise, bu işlemlerini 03 Temmuz 2020 Cuma – 10 Temmuz 2020 Cuma saat 18:00’ kadar PBS üzerinden elektronik ortamda kura başvurusunu iptal edebilecekler.

SAĞLIK BAKANLIĞI 3. DÖNEM KURASI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı 3. dönem atama kurası için yer ve saat bilgisi (https://yhgm.saglik.gov.tr) internet adresinden ilan edilecektir.