Sabancı'yı Londra'da şaşırtan Türk markası

Londra'da aldığı sweatshirt'ün Fransız değil, Türk markası olduğunu öğrenen Ali Sabancı, Les Benjamins'i markaja aldı. Marka, Sabancı Ailesi'yle büyüyecek.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Türk tasarımcı Bünyamin Aydın'ın 10 yıl önce henüz 20'li yaşlarının başında kurduğu lüks sokak giyim markası Les Benjamins, artık dünyaca ünlü yıldızların tercih ettiği global bir marka. Justin Bieber ve Jay Z'in konser kostümü olarak dahi giydiği marka, şimdi yoluna metropollerde açacağı mağazalarla ve Sabancı Ailesi'yle birlikte devam edecek. Nişantaşı'ndan sonra Akasya AVM'de de bir mağaza açan marka, eylül ayında da Berlin'de yerini alacak. Berlin'i Dubai, Londra, Paris, New York, Los Angeles ve Miami'nin izleyeceğini anlatan Bünyamin Aydın, "Dünyanın kilit yerlerinde 10-15 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

ÖNCE FRANSIZ SANMIŞ

Esas Ventures'in kurucu ortağı Fethi Sabancı Kamışlı, Les Benjamins'e pandemiden hemen önce ortak olmuştu. Kamışlı, dayısı Ali Sabancı'nın ise markayla Londra'da tesadüfen tanıştığını şöyle anlattı: "5-6 yıl önce yeğenim Londra'da bir mağazadan Les Benjamins sweatshirt aldırmış. Dayım, hiç duymadığı için bunu bir Fransız markası sanmış. Yeğenim "Türk markası" deyince çok şaşırmış ve ilgisini çekmiş. Yıllar geçti, marka daha da büyüdü. Ve biz ailece markaya yatırım yapmaya karar verdik."

STARLARI PARAYLA GİYDİREMEYİZ

Türkiye'de sanat, spor ve iş dünyasının tercih ettiği Les Benjamins'i, dünyada da Rosie Huntington Whiteley, Rita Ora, Robert Downey Jr, Maluma, Travis Scott, Ellen DeGeneres gibi ünlü isimlerin üzerinde görmek mümkün. Justin Bieber ve Beyonce'nin de kocası olan rap şarkıcısı Jay Z'in konserlerinde Les Benjamins giydiğini söyleyen Aydın, "Bizim bu isimleri para vererek giydirecek bir bütçemiz yok. Tamamen kendi insiyatifleriyle, markayı sevdikleri için giyiyorlar" dedi.

E-TİCARETTE %600 BÜYÜDÜ

Geçen yıl pandemi dolayısıyla mağazaların 90 gün kapalı kaldığını, buna rağmen euro bazında yüzde 20 büyüme kaydettiklerini söyleyen Bünyamin Aydın, "e-ticarette ise inanılmaz bir çıkış yakaladık ve yüzde 600 büyüdük" dedi. Aydın, bu yıl ise e-ticarette 2 kat artış bekliyor.