Sabancı'dan ‘Cumhuriyet Seferberliği'

Sabancı Topluluğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 98'inci kuruluş yıl dönümünde, bir seferberliğe imza atıyor.

SERDAR SAĞLAM

Yarın, toplam 60 binden fazla çalışan ve paydaşıyla 'Sabancı Cumhuriyet Seferberliği'ni başlatacak olan Sabancı Topluluğu, Cumhuriyet coşkusunu Adana'dan başlayarak Türkiye'nin pek çok iline yayacak. Tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilecek seferberlikte, fidan dikiminden toprak canlandırmaya; çevre temizliğinden biyoçeşitliliği desteklemeye ve okul yenilemeye kadar pek çok çevre etkinliği düzenlenecek.

10 İLDE GERÇEKLEŞECEK

Söz konusu seferberlik, Sabancı Topluluğu'nun faaliyet gösterdiği, Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 10 ilde gerçekleştirilecek. 29 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında, 13 gün boyunca, sahalarda olacak olan Sabancı Topluluğu gönüllüleri ulu önder Atatürk'ü çalışarak anacak. Temmuzdaki ilk orman yangınının başladığı yer olan Adana'nın Kozan İlçesi'ne bağlı Kızlarsekisi Köyü'nde fidan dikim etkin etkinliğine katılan Sabancı Holding CEO'su Cenk Alper, "Tüm çalışanlarımızla birlikte eş zamanlı olarak sahalardayız, bu topraklara sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

BAYRAK VE FİDANLARLA KUTLAYACAĞIZ

Cenk Alper, "Bu sene Cumhuriyet'i kutlamak için elimize bayrağımızın yanı sıra, kazma, kürek, kovan ve fidan da alıyoruz. Tüm Sabancı gönüllüleri olarak 29 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında sahada olacağız" dedi.