Rusya’nın 2. büyük havalimanında Türk müteahhit imzası

Ant Yapı, Rusya’nın ikinci büyük havalimanı Domodedovo'yu tamamladı. 108 katlı proje ihalesi için gün sayıyor. 

Şenay BÜYÜKKÖŞDERE

Rusya pazarına 1990’lı yılların başında giren ve bugüne kadar ülkede 10 milyon metrekarelik iş yapan Ant Yapı, ilk havalimanı projesini de Moskova’da hayata geçirdi. Şehir merkezine 40 kilometre mesafede bulunan Domodedovo Havalimanı’nın ikinci terminal binasını tamamladı. Şehrin hava trafiğinin yüzde 35’ini karşılayan ve ülkenin tek özel havalimanı unvanına sahip Domodedovo Havalimanı, 2017 verilerine göre 31 milyona yaklaşan yolcu sayısıyla ayrıca Rusya’nın en yoğun ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyor. 

DEĞERİ 700 MİLYON DOLAR

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay,  "2015’te başladığımız projeyi zamanında bitirdik. 700 milyon dolarla bu zamana kadar gerçekleştirmiş olduğumuz en yüksek bedelli olan ve Rusya’daki varlığımızı sağlamlaştıran bu proje, aynı zamanda Türk mühendisliğinin ve Türk inşaat sektörünün kalitesini ve vizyonunu uluslararası arenada sergilemesi açısından da vitrin özelliği taşıyor” diye konuştu.

İngiltere, Amerika Bodrum'a devam 

Mehmet Okay, Rusya dışında İngiltere, Amerika ve Bodrum'da taahhüt işleri yapmaya devam ettiklerini belirterek, “New York’ta 5. Cadde’deki meşhur Crown Building’in renovasyonu tamamlandı dedi.

Kremlin manzaralı rezidans projesi 

Mehmet Okay;  “Avrupa’nın en yüksek binası unvanını alan OKO Towers, Soçi Olimpiyat Köyü ve şu an devam eden projelerle birlikte Rusya’da toplam tutarı 7 milyar doları aşan 98 projeye imzamızı attık. Kremlin manzaralı rezidans projemiz var. Ayrıca tamamlandığında Rusya'nen en büyüğü olacak toplam 108 katlı projenin ihalesi için de gün sayıyoruz" açıklaması yaptı..