Rusya'dan ilk yolcular geldi

Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen tarifeli seferlere yeniden başlanmasının ardından Rusya'nın başkenti Moskova'dan ilk uçak dün İstanbul Havalimanı'na indi.

Sabah saatlerinde, THY’nin tarifeli seferiyle İstanbul’a gelen ve çoğunluğunu Rus vatandaşlarının oluşturduğu yolcular, körükten terminale alındı. Yolculardan Maslennikova Dilyara, Moskova’da yaşadığını, çok istemesine rağmen seferlerin durdurulması nedeniyle Türkiye’ye gelemediğini söyledi.

KAPADOKYA TURU

İki ülke arasındaki seferlerin tekrar başlamasıyla vakit kaybetmeden uçak bileti aldığını, arkadaşıyla İstanbul’da 12 gün kalarak gezeceklerini ifade eden Dilyara, “İstanbul’u gezdikten sonra da Kapadokya’ya geçeceğiz. İstanbul’da olduğumuz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı. Arkadaşıyla tatil yapmak için İstanbul’a gelen Galina Burenkova da, Türkiye’yi çok sevdiğini belirterek, İstanbul’da bir süre gezdikten sonra gidenlerin övgüyle bahsettiği Kapadokya’ya geçeceklerini söyledi. Türkiye ile Rusya arasındaki uçuşlar, Kovid-19 salgını nedeniyle mart ayında durdurulmuştu.  

10 AĞUSTOS’TA DA ANTALYA’YA

Rusya'dan uçuşlar dün itibarıyla İstanbul ve Ankara’ya başladı. 10 Ağustos itibarıyla da Rus turistle Antalya, Dalaman ve Bodrum’a uçmaya başlayacak. Turizm bölgelerinde Rus turist akını beklenirken, bu yıl sezonun kasım ayına kadar uzayabileceği ifade ediliyor.