Rus ve İngilizler hazırlıklara başladı! Bu yaz rota Türkiye

Açıklanan ‘kontrollü normalleşme' yabancı turistleri de heyecanlandırdı. Rusya'dan talep artarken, İngilizler de ‘Türkiye'de tatil rehberi' hazırladı.

Kontrollü normalleşme'yle yabancı turistler rotayı Türkiye'ye çevirdi. Rus turistlerin Türkiye'de tatil talebi artarken, İngiliz basını da, yeni sezon öncesinde Türkiye'de tatil rehberi hazırladı. Rusya Tur Operatörleri Birliği'nden (ATOR) yapılan açıklamada, önlemlerin kısmen kaldırılmasının, Rus turistlerin Türkiye'de tatil talebine olumlu yansıdığı belirtilerek, "Sektör yetkilileri, kısıtlamaların kısmen de olsa kaldırılmasının Türkiye'ye yapılan tur satışlarını olumlu yönde etkilediğini ifade ediyor" denildi. Açıklamada, yaz döneminde Türkiye'ye gelişlerde Kovid-19 testi zorunluluğunun da kaldırılması halinde turist akışında artış yaşanacağına vurgu yapıldı.

İLK SIRALARDA

İngiliz basını da, koronavirüs salgını döneminde geçen yıl uyguladığı 'Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı' sayesinde otellerdeki vaka riskini en aza indiren ve konuklarına güvenli tatil sunan Türkiye'yi mercek altına aldı. Telegraph Gazetesi, "Türkiye, İngilizlerin bu yaz gidebileceklerini umdukları birçok destinasyondan biri" derken, İngiliz tur operatörlerinin Türkiye'de tatil için çok sayıda rezervasyon aldığı, Muğla ve Antalya gibi güney sahillerine büyük ilgi olduğu aktarıldı. Haberde, pandemi döneminde Türkiye'de tatil hakkında İngiliz turistlere soru ve cevaplarla bir bilgilendirme de yapıldı.

HAFTA SONU REZERVASYON ARTIŞI BAŞLADI

Kısıtlamaların yumuşatılması, turizmde hafta sonu rezervasyonlarını artırdı. TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Gencer, "Hafta sonu turlarımıza talepler gelmeye başladı. Sadece otel rezervasyonu vardı, şimdi paket turları da yapılacak" dedi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler de, "Hem esnaf hem otelci hem de müşteriler dikkat ederek bu hakkın kaybolmaması için hassasiyet gösteriyor" diye konuştu. Alaçatı Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celal Bayraktaroğlu da, "Vatandaşlarımız rezervasyon yapmadan gelmesin. Böyle olunca kurallara daha rahat uyarız" uyarısında bulundu.