Rus turist Türkiye için hasta oluyor!

Ruslar, Türkiye'de tatil için hastaneye yatmaya başladı! Ruslar önce Belarus'ta bir hastaneye rezervasyon yaptırıyor, ardından Rusya'dan ‘çıkış izni' alıp bu ülkeye gidiyor. Bu seyahatin bir sonraki rotası ise Türkiye.

Geçen yıl Rusya’dan 7 milyondan fazla turist ağırlayan Türkiye sahilleri Rus turistleri hasretle beklerken, Ruslar uçuş yasağına rağmen Akdeniz’in sıcak sularına ulaşabilmek için ilginç yöntemler buldu. Kullanılan bu yöntemlerden biri de Belarus üzerinden Türkiye’ye ulaşmak. Ruslar önce Belarus’ta bir hastaneye rezervasyon yaptırıyor, ardından Rusya’dan ‘çıkış izni’ alıp bu ülkeye gidiyor. Ancak bu seyahatin bir sonraki rotası genelde Türkiye oluyor.

EVİ OLANLAR GELİYOR

Kullanılan bu yönten Rus basınında da haber oldu. Zen.Yandex sitesi, “Sınırlar kapalı, ama Türkiye’de çok fazla Rus var. Bu nasıl mümkün?” başlıklı haberle konuya bir kez daha dikkati çekti. Site, koronavirüs salgını nedeniyle uçuş yasağının sürdüğü bu günlerde, Rusya vatandaşlarının Türkiye’de tatil yapmalarını mümkün kılan iki popüler yol olduğuna işaret etti. Türkiye’de konut satın alarak oturum izni sahibi olan birçok Rusya vatandaşı bulunduğu belirtilen haberde, bu kişilerin Türkiye’ye sorunsuz-sorgusuz giriş yapabildikleri hatırlatıldı.

İLK ROTA BELARUS

Ancak bu kişilerin, Rusya ile Türkiye arasında henüz doğrudan uçuşlar başlamadığı için, Belarus üzerinden Türkiye’ye gitmek zorunda olduklarına işaret edildi. Haberde iş, eğitim, tedavi gibi amaçlar için Rusya’dan çıkış izin belgesi alan bazı kişilerin ise önce Belarus’taki hastane ya da dinlenme-tedavi tesislerinden (sanatoryum) rezervasyon yaptırdıkları, ardından oradan Türkiye’ye uçarak tatile gittikleri belirtildi.

HERHANGİ ENGEL YOK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir süre önce yaptığı açıklamada Türkiye uçuşlarına izin veren Belarus üzerinden Rus turistlerin Türkiye’ye gitme ihtimalini soran bir gazeteciye, ‘Bunu yasaklayamayız’ yanıtını vermişti.

İnga David Leonardova uçuş biletlerini alt alta koyup Alanya’da bu pozu verdi.

İKİ GÜNDE 4 UÇAKLA TÜRKİYE’YE GELDİ

Koronavirüs salgını nedeniyle uçuş yasaklarının 1 Ağustos’a kadar uzatıldığı Rusya’da istisnalar hariç Rusya vatandaşları uluslararası uçuşlarını gerçekleştiremiyor. İnga David Leonardovna ise tüm zorluk ve imkansızlıklara rağmen bunu aşabilen Rus vatandaşları arasında yer aldı. 10 yıl önce Rusya’nın Perm şehrinden Türkiye’ye gelip Alanya’da eşiyle birlikte bir ev satın alan Leonardovna, iki günde dört uçak değiştirip Uralllar’daki Perm şehrinden Alanya Gazipaşa Havaalanı’na ulaştı.

ZORLU YOLCULUK

Leonardovna iki güne sığan dört uçuşun biniş kartlarını da alt alta koyarak Facebook sayfasında paylaştı. Leonardovna önce Perm’den Moskova’ya Aeroflot ile uçmuş. Buradan ikinci uçakla, yine Aeroflot seferiyle Moskova’dan Belarus’un başkenti Minsk’e gelmiş. Ertesi sabah erken saatte bu kez Minsk’ten Belavia seferiyle İstanbul Havaalanı’na inmiş. Oradan Anadolu yakasına geçmiş, Sabiha Gökşen’den akşam kalkan Alanya Gazipaşa uçağıyla ‘sevgilim’ dediği Alanya’ya, evine varmış. Bu uzun yolculuğun maliyetini açıklamayan Leonardovna, biletlerinin altına ise “Eğer çok istersen!!! 4 uçak, uçak değil! Eve uzun yol! İmkansız mümkündür! Türkiye’deyim” yazdı.

Altın 393'ü gördü! Yükseliş devam edecek mi?

Kıdem tazminatı nasıl hesaplanacak?

Aylin Cesur özür dileyecek mi?