Roketsan, yeni ürünlerle 500 milyon $ ihracat hedefliyor

Dünyanın en büyük savunma sanayii buluşmalarından olan ve bu alanda önemli bir tanıtım, pazarlama ve işbirliği platformu haline gelen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'23) yoğun ilgi 4'üncü gününde de sürüyor.

Akşam

Dünyanın en büyük savunma sanayii buluşmalarından olan ve bu alanda önemli bir tanıtım, pazarlama ve işbirliği platformu haline gelen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na (IDEF'23) yoğun ilgi 4'üncü gününde de sürüyor. 25 Temmuz'da başlayan ve bugün sona erecek olan fuarda hem ulusal hem de uluslararası önemli işbirliği anlaşmaları imzalanırken, firmalar ihracat hedeflerini de büyüttü. Fuarda ürünlerine uluslararası ilginin çok yüksek olduğunu belirten Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, "Çok kısa zamanda bunları ihracat başarısı olarak göreceğiz. Yıl sonunda 500 milyon dolarların üzerinde bir ihracat seviyesine ulaşmayı temenni ediyoruz" dedi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, İstanbul'da Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Roketsan, ilk kez sergilediği UMTAS GM, MAM-L IIR, MAM-T IIR, SİPER, İHA-230 ile fuarda yerini aldı. Fuardaki ilginin sonucunda yeni sözleşmelerin olduğunu ve bunların ön görüşmelerini yaptıklarını belirten İkinci, "En çok ilgi gören ürünlerimiz hava savunma ürünleri, insansız hava araçlarımızda (İHA) kullanılan akıllı mühimmatlarımız, tanksavarlarımız" dedi.

YENİ SÖZLEŞMELER İMZALANDI

■ Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), dün radar sistemleri ve Göktuğ füzeleri ile ilgili anlaşma imzaladı.

■ Teknopark İstanbul, Alstom, STM, Sanlab ve Key4 ile yapılan girişimcilik stratejik işbirlikleri gerçekleştirdi.

■ BOTAŞ Tuz Gölü Depolama Tesisleri'ndeki türbin ve doğalgaz kompresörlerinin bakımını TEI yapacak.

■ PROMEC, askerin tüfeği uzaktan komutalı silaha dönüşecek PROMAVZER ürünüyle dikkat çekti.

■ Sarsılmaz, silahlı droneler için önemli bir anlaşmaya imza attı.

■ Zyrone Dynamics'in Kargo İHA'sı Türkiye'deki ilk yükünü güvenlik güçleri için taşıyacak.