Rizeli astronotu Ruslara kaptırdık!

Rizeli astronotlara Rusya'dan davet var. Rize'de arıcı kıyafetiyle astronot videosu çeken gençlere Rusya'dan davet geldi.

Rizeli gençler Mehmet Akif Sipahioğlu, Hilal Çayırcı, Seher Veziroğlu ve Hacer Altoprak, kıl çorap ve lastik ayakkabı ile motosiklet kaskı takarak kendilerini astronota benzetti. Gençler, hiç konuşmayan astronot rolü ile videolar çekti.

'SENEYE GİDERSİN'

Videoda, uzaya çıkmak için beklediği telefon gelmeyen astronotu babaanne 'Üzülme evladım seneye gidersin' diye teselli etti. Yoğun ilgi gören video kısa sürede ülke sınırlarını aştı. Rusya Rossotrudnichestvo Federal Ajansı Türkiye Başkanı Alexander Sotnichenko gençleri ülkelerine davet etti.

Bayraktar uzaya gidemeyen Rizeli gençleri Twitter hesabından paylaştı.

BAYRAKTAR: O SENE, BU SENE

Gençlerin videoları Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar'ın da dikkatini çekti. Bayraktar, babaannesinin uzaya çıkamayan astronotu 'Üzülme evladım seneye gidersin' diye teselli ettiği videoyu, 'O sene bu sene' notuyla sosyal medyada paylaştı. Türkiye Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST) sosyal medya hesabından da aynı video "O zaman bu sene bize uğrasın, nenesi" notuyla paylaşıldı.