Rezervasyonlara iptal ve iade hakkı

17 günlük tam kapanma kararı turizm sektöründe olumlu karşılandı. Acente ve otelciler, bayram için rezervasyon yaptıranların iptal veya erteleme hakkının korunacağını belirtiyor.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 29 Nisan-17 Mayıs'taki tam kapanma döneminde oteller açık kalmaya devam edecek. Ancak otel rezervasyonu veya bileti olanlar kısıtlamalardan muaf olmayacak. Bu durum rezervasyon yapanları üzerken, turizmciler tatilcilere güvence verdi. Söz konusu tarihlerde rezervasyon yapanların iptal, iade ve erteleme hakkı korunacak.

VATANDAŞA YARDIMA HAZIRIZ

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya tatilini iptal edecek vatandaşlara seyahat acentelerinin alternatif tarif önerdiğini belirterek "Vatandaşların önemli bir kısmının iptal değil tarih değişikliğine gideceğini umuyoruz" dedi. TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır da seyahat kısıtlaması getirilen yerli turistlerin yaptıkları rezervasyonları erteleme ve iptal etme hakkı baki. Acentelerimiz ve otellerimiz misafirlerimize bu konuda her türlü yardımı yapmaya hazır" dedi.

TAM KAPANMAYA DESTEK

Çorabatır, İngiltere ve Almanya'nın tam kapanmayla vaka sayılarını ciddi oranda indirdiğini de belirterek "Brezilya ve Hindistan ise tam kapanmaya gitmediği için şu anda çok zor günler geçiriyor. Bu nedenle alınan bu kararı destekliyoruz. Bu dönemde yabancı turistler PCR testi yaptırma koşuluyla gelebilecek" dedi. TÜROB Başkanı Müberra Eresin de tam kapanmaya destek vererek "Yeniden normalleşme sürecine girebilmeyi diliyoruz. Alınan tedbirler umuyor ki bunu sağlayacak ve seyahat yasakları kalkacaktır" dedi.