Rezervasyonlar yeniden hızlandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yangının sönmesiyle birlikte otel rezervasyonlarının artmaya başladığını belirterek “Bölge inşallah hızlı bir sürede normale dönecek” ifadelerini kullandı.

Yangın felaketi sonrası Bodrum'da turizm sektörü ile bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve Denizciler Derneği temsilcileriyle düzenlenen koordinasyon toplantısına katıldı.

NORMALE DÖNECEK

Yangının sönmesiyle iptallerin azaldığını vurgulayan Ersoy, "Rezervasyonların arttığını görüyoruz. Havalimanlarındaki varışlarda hızlı bir artış tekrar başladı. Bölge inşallah hızlı bir sürede normale dönecek" ifadelerini kullandı. Muğla'nın Marmaris, Bodrum ilçeleri ile Antalya'daki orman yangınlarının söndürüldüğüne değinen Ersoy, bu bağlamda emeği geçen bakanlıklara, özveriyle söndürme çalışmalarına katılan tüm kurum, kuruluş ve vatandaşlara teşekkür etti. Destek ya da yardım malzemesinin istenmediği, ihtiyacın da olmadığını aktaran Ersoy, "Yapılacak en büyük destek artık buranın normalleştiğini Türkiye'ye ve tüm dünyaya göstermek" ifadelerini kullandı. Ersoy, yangın nedeniyle zor durumda kalan bölge esnafı ve turizmcinin zararının en aza inmesi için vatandaşlardan tatil planlarını iptal etmemelerini ve planlarını yangından etkilenen bölgelerde yapmalarını da istedi.