Restorasyonla Galata Kulesi'ne ilgi 4 kat arttı

Kültür Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Galata Kulesi'nde yapılan restorasyonun ardından ziyaretçi sayısının 4 kat arttığını belirtti.

SERDAR SAĞLAM

Kültür Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'nin tanıtım toplantısında yaptığı değerlendirmede Galata Kulesi'nde yapılan restorasyonun ardından ziyaretçi sayısının 4 kat arttığını belirtti.

AKM'YE ÖZEL OPERA

Kuleye ziyaretçi sayısının Topkapı Sarayı ile aynı seviyeye geldiğine dikkat çeken. Ersoy, Galataport'tan başlayan kültür yolunun ise AKM'ye kadar süreceğini belirtti. Güzergahtaki 5 eser için yaklaşık 2.5 milyar lira harcama yaptıklarını ifade eden Ersoy, projenin 3 yıllık bir süreçte hazırlandığını söyledi. Ersoy AKM'nin açılışına özel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle bestelenen Sinan Operası'nın sanatseverlerle buluşacağını belirtti. 29 Ekim -14 Kasım tarihleri arasında sürecek festivalde 1000'den fazla sanatçının katılımıyla 64 farklı noktada, 40 sergi ve özel proje, 75 konser, 25 sanat ve edebiyat söyleşisi gerçekleştirilecek.