ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE
Sektörün pandemi sonrası artan maliyetler nedeniyle zor bir döneme girdiğini vurgulayan TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, "Türkiye çapında restoranların dolu olduğunu görüyorsunuz. Gerçekten de dolulukla ilgili sorunumuz yok ama artan maliyetleri fiyatlara yansıtamadığımız için kârlılık çok düşük. Yani sektör için sorun doluluk değil, kârlılık" diye konuştu.
MALİYETLER YANSIYACAK
Sektör temsilcilerinin 2022'yi 'kâr yılı değil, ar yılı' olarak düşündüğünü ifade eden Demirer, "Ancak bir nokta sonra maliyetleri yansıtmak durumunda olacağız" diye konuştu. Bir diğer sorunun da insan kaynağı olduğunu hatırlatan Demirer, "Pandemide pek çok çalışanımızı farklı sektörlere kaptırdık" dedi.