Restoranlarda sorun doluluk değil kârlılık

11 Mayıs'ta 3'üncü kez Global Gastroekonomi Zirvesi'yle dünyadan yeme içme sektörü profesyonellerini ağırlamaya hazırlanan Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TÜRYİD), gastronomiyi turizmde sürdürülebilir bir büyüme modeli olarak ülke gündemine taşımayı hedefliyor.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Sektörün pandemi sonrası artan maliyetler nedeniyle zor bir döneme girdiğini vurgulayan TURYİD Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, "Türkiye çapında restoranların dolu olduğunu görüyorsunuz. Gerçekten de dolulukla ilgili sorunumuz yok ama artan maliyetleri fiyatlara yansıtamadığımız için kârlılık çok düşük. Yani sektör için sorun doluluk değil, kârlılık" diye konuştu.

MALİYETLER YANSIYACAK

Sektör temsilcilerinin 2022'yi 'kâr yılı değil, ar yılı' olarak düşündüğünü ifade eden Demirer, "Ancak bir nokta sonra maliyetleri yansıtmak durumunda olacağız" diye konuştu. Bir diğer sorunun da insan kaynağı olduğunu hatırlatan Demirer, "Pandemide pek çok çalışanımızı farklı sektörlere kaptırdık" dedi.