Resmen açıklandı: TOKİ'den 8 bin TL taksitle daire imkanı! Peşinat…

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin hemen her şehrinde daire satışı gerçekleştirebiliyor. Kuralı satış yöntemi ile alıcılarını bulan konutlar, dar gelirli vatandaşlara da hitap edebiliyor. Öte yandan TOKİ, 340.146,04 TL peşinat ve 120 ay 8.503,65 TL taksitten başlayan fiyatlarla daire satılacağını resmen açıkladı. Detaylar haberimizde…

AKSAM.COM.TR

Okan Kabuk

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye'nin pek çok farklı şehrinde zaman zaman daire satışı gerçekleştiriyor. Satışa çıkartılan konutlar, peşinatın yanı sıra 240 ay ve 120 ay vadelerle alıcılarını bulabiliyor. Bu nedenle TOKİ tarafından satışa çıkartılan daireler hemen herkesin gündeminde yer alıyor.

Öte yandan TOKİ, Sivas'ta yeni bir proje başlattığını duyurdu. Proje kapsamında 120 ay 8.503,65 TL taksit ve 340.146,04 TL peşinattan başlayan fiyatlarla konut sahibi olunabilecek.

TOKİ AÇIKLADI: 21 ADET DAİRE SATILACAK

TOKİ tarafından, Sivas ili Akıncılar ilçesi 2.Etap 276 konut, 3 dükkanlı ticaret merkezi kapsamında üretilecek 21 adet konutun satışa çıkartılacağı resmen açıklandı.

Satışa çıkartılacak dairelerden 8'i 2+1 ve 13'ü 3+1 olarak belirtildi. Başvuru tarihi ise, 21 Ekim 2024 ve 30 Ekim 2024 olarak açıklandı. Başvuru bedeli ise, 2 bin TL.

TOKİ tarafından kuralı satış yöntemi ile satışa sunulacak söz konusu daireler için başvuru yapılacak banka şubesi, TC. Ziraat Bankası AŞ. Tüm Şubeler olarak açıklandı. Ayrıca e-Devlet üzerinden başvuruların 29 Ekim 2024 tarihinde son bulacağı duyuruldu.

Kura tarihi 11 Kasım 2024 olarak belirtilirken, sözleşme imzalanacak banka şubesi, yine TC. Ziraat Bankası AŞ. Tüm Şubeler olarak aktarıldı.

Asil hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri, 18 Kasım 2024 - 22 Kasım 2024 olarak belirtildi. Yedek hak sahipleri sözleşme imzalama tarihleri ise, 27 Kasım 2024 - 29 Kasım 2024 olarak açıklandı. Ayrıca asil hak sahipleri sözleşme imzalama işlemlerini tamamladıktan sonra kalan konutlar için olduğu aktarıldı.

Ve belediyeler art arda açıkladı: Yüzlerce personel alımı yapılacak! 55 KPSS puanı yetiyor

EN UYGUN KONUT 8.503,65 TL TAKSİTTEN BAŞLAYACAK

TOKİ tarafından açıklanan proje incelendiğinde, en uygun konutun 340.146,04 TL peşinat ve 120 ay 8.503,65 TL taksitten başlayan fiyatlarla satışa çıkartılacağı görüldü.

İşte TOKİ'nin Sivas'ta satılığa çıkartacağı daire listesi şu şekilde;

SÖZLEŞME DETAYLARI

TOKİ tarafından satılacak dairelerde bazı sözleşme detayları bulunuyor. Söz konusu detaylar aşağıda yer alıyor.

Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacak.

Ayrıca başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması şartı aranacak.

Borç bakiyesi, yüzde 25 peşin, 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecek.

Borç bakiyesi ve aylık taksitler, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı uygulanarak artırılacak.

İlk taksit ödeme tarihi, sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay itibariyle başlatılacak. Bunun yanı sıra ilk dönemsel artış tarihi, Ocak 2025 ayından itibaren başlatılacak.

Söz konusu dairelerle ilgili diğer sözleşme detayları şu şekilde;

Skoda yapacağını yaptı! Faiz yok, taksitle SUV imkanı