Resmen açıklandı: 50 KPSS puanı yetiyor! Binlerce personel alımı yapılacak

Personel alımı ilanları, Türkiye'deki birçok insanın gündeminde. Çünkü pek çok vatandaş kamu kurumlarında çalışmak istiyor. Düşük KPSS puanı ile personel alımı yapan kamu kurumları ise hemen herkesin dikkatini çekebiliyor. Bu noktada Jandarma Genel Komutanlığı da en az 50 KPSS puanı ile 9 bin 690 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) temin edileceğini açıkladı. Detaylar haberimizde…

KPSS sınavına Türkiye'deki binlerce insan katılıyor. Çünkü pek çok insan kamu kurumlarında çalışmak istiyor. Bu noktada belediyeler, hastaneler ve üniversiteler zaman zaman KPSS puanı ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirebiliyor. Düşük KPSS puanı ile başvuru yapılan kamu kurumları ise, personel alımı ilanlarını takip eden hemen herkesin dikkatini çekebiliyor.

Öte yandan Türkiye'deki birçok insan, kolluk kuvvetlerinde çalışmak istiyor. Bu noktada; Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı de zaman zaman KPSS puanı ile personel alımı gerçekleştirebiliyor.

Duyurulan ilanlar kontrol edildiğinde, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığından açıklama yapıldığı görüldü. Söz konusu duyuruda en az 50 KPSS puanı ile binlerce personel alımı yapılacağı belirtildi.

Milli Emlak çok sayıda taşınmaz satacak! 112 bin TL'den konut alanı, 9 bin TL'den arsa...

50 KPSS PUANI İLE BİNLERCE PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Jandarma Genel Komutanlığına; 9 bin 075 jandarma, 5 bot serdümeni, 500 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında olmak üzere toplam 9 bin 690 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) temin edileceği resmen açıklandı.

Duyuruda başvuruların 07-21 Ekim 2024 tarihleri arasında internet üzerinden yapılacağı belirtildi. Başvuruların başlama ve bitiş saatleri, temini yapılacak sözleşmeli uzman erbaş branşları, temin şartları ve diğer detayların ''https://vatandas.jandarma.gov.tr'', ''www.jsga.edu.tr ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji'' ve Bütçe Başkanlığının ''https://kamuilan.sbb.gov.tr'' internet sitelerinde yayımlanacak olan; ''2025 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini'' kılavuzunda belirtildiği aktarıldı.

BAŞVURU ŞARTLARI VE DİĞER DETAYLAR

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından duyurulan personel alımı ilanına başvuru yapacak adayların en az 50 KPSS puanına sahip olmaları gerekiyor.

Söz konusu personel alımı ilanında, KPSS puanının yanı sıra bazı şartlar bulunuyor. Jandarma Genel Komutanlığında istihdam edilmek üzere açılan personel alımı ilanındaki diğer şartlardan bir kısmı aşağıda yer alıyor.

Chery yapacağını yaptı! Faiz yok, taksit ile SUV otomobil imkanı