Resmen açıklandı: 50 KPSS puanı ile binlerce personel alımı yapılacak! Son başvuru tarihi…

Personel alımı ilanları; belediyeler, hastaneler, kolluk kuvvetleri ve bazı kamu kurumları tarafından zaman zaman duyuruluyor. Açıklanan ilanlarda düşük KPSS puanı ile başvuru yapılabilen kamu kurumları hemen herkesin dikkatini çekiyor. Bunun yanı sıra güncel ilanlar kontrol edildiğinde, en az 50 KPSS puanı ile binlerce personel alımı yapılacağı görüldü. Detaylar haberimizde…

Personel alımı ilanları, kamu kurumlarında çalışmak isteyen birçok insanın gündeminde. Özellikle yeni mezun olan ve özel sektörde çalışan, mevcut işinden memnun olmayan pek çok vatandaş tarafından sıklıkla takip ediliyor. Bu noktada düşük KPSS puanı ile başvuru yapılabilen kamu kurumları hemen herkesin dikkatini çekebiliyor.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı da zaman zaman KPSS puanı ile personel alımı gerçekleştirebiliyor. Kolluk kuvvetlerinde çalışmak isteyen birçok vatandaş ise, söz konusu ilanları devamlı kontrol ediyor.

50 KPSS PUANI İLE PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Açıklanan personel alımı ilanları kontrol edildiğinde, Jandarma Genel Komutanlığına; 9.075 jandarma, 5 bot serdümeni, 500 sıhhiyeci, 100 muhabere ve 10 havacılık alt branşlarında olmak üzere toplam 9.690 sözleşmeli uzman erbaş (erkek) alınacağı görüldü.

Söz konusu personel alımı ilanı için başvuruların 7 Ekim 2024 tarihinde başladığı belirtildi. Son başvuru tarihi ise, 21 Ekim 2024 olarak açıklandı. Ayrıca başvuruların internet üzerinden yapılacağı duyuruldu.

Jandarma Genel Komutanlığı ilanında, başvuruların başlama ve bitiş saatlerinin, temini yapılacak sözleşmeli uzman erbaş branşları, temin şartları ve diğer detayların https://vatandas.jandarma.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığının https://kamuilan.sbb.gov.tr internet sitelerinde yayımlanacak olan; 2025 Yılı Jandarma Genel Komutanlığı Sözleşmeli Uzman Erbaş Temini" kılavuzunda belirtildiği duyuruldu.

Personel alımı ilanında, adayların 2023-2024 yılı KPSS puanı ile başvuru yapabilecekleri açıklandı. Ayrıca KPSS puanı olmayan adayların başvuru yapamayacakları duyuruldu. Bunun yanı sıra KPSS puanının 50 ve üzeri olması gerektiği belirtildi.

Toyota'dan inanılmaz fırsat: Otomobilin tamamına taksit! Üstelik Corolla'da 200 bin TL indirim var

DİĞER DETAYLAR

Jandarma Genel Komutanlığı sözleşmeli uzman erbaş alımı ilanında, adaylardan KPSS puanının yanı sıra bazı şartlar aranıyor. Söz konusu personel alımı ilanında istenen şartlardan birkaçı şu şekilde;

- Başvuru yapacak adaylar, öğrenim seviyelerine göre tek tercih yapabilecekler.

- Askerliğe elverişli değildir raporu olmaması gerekiyor.

- Askerlik hizmetini yapma şartı bulunmuyor. Fakat, askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenlerin (yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak görev yapanlardan müracaat edenler dahil) birlik komutanlıklarınca düzenlenen nitelik belgesinden 80 puan ve üzeri not almış olmaları gerekiyor.

Jandarma Genel Komutanlığı KPSS ile personel alımı ilanı hakkındaki diğer detaylar aşağıda yer alıyor.