Rekabetçi fiyatlarla turizme jet katkı

THY'nin alt markası AnadoluJet, yeni açılan Bergamo hattıyla destinasyon sayısını 29 ülkede 90 noktaya çıkardı. Rekabetçi fiyatlarla ülkeye daha fazla turist getirmeyi hedefleyen şirket, ileride uçuş-konaklama gibi her şey dahil paketler de sunmayı planlıyor.

ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası AnadoluJet, geçen hafta uçuş ağına eklediği Milano Bergamo Havalimanı'yla birlikte destinasyon sayısını 29 ülkede 90 noktaya çıkardı. İç ve dış hatlarda uygun fiyatlı uçuş imkanı sağlayan AnadoluJet, turistik destinasyonlara uçuş sayısını artırarak, ülkeye gelen turist sayısını artırmak için de elini taşın altına koyuyor. AnadoluJet'in Bergamo'ya düzenlediği ilk sefere, THY Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerem Sarp, AnadoluJet Başkanı Said Şamil Karakaş ve THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'le birlikte katıldık. Uçuşta sorularımızı yanıtlayan Kerem Sarp, Bergamo uçuşlarıyla AnadoluJet'in yurtdışı uçuş noktasını 50'ye çıkardığını ifade etti.

Ülkeye gelen turist sayısını artırmayı kendilerine misyon edindiklerini belirten Kerem Sarp, "Örneğin; Antalya, Bodrum ve Dalaman'a daha çok turist getirmek için daha fazla sefer koyuyoruz. Sabiha Gökçen'deki büyümenin bir kısmını Antalya'ya kaydırdık" diye konuştu.

HER ŞEY DAHİL PAKETLER

AnadoluJet'in kapasitesinin yüksek, maliyetinin düşük olduğunu vurgulayan Sarp, "Pazara iyi fiyatlar sunabiliyoruz. Daha fazla turist getirme imkanımız var. İleriki yıllarda uçuş-konaklama gibi her şey dahil paketler de sunmayı düşünüyoruz" dedi.

UÇAKLAR GELİYOR

AnadoluJet, önümüzdeki birkaç ay içinde uçak sayısını 52'den 68'e çıkarmayı planlıyor. Low cost pazarlardaki fırsatlara odaklanan şirket, geçen yıl 13.3 milyon olan yolcu sayısını da artırmayı hedefliyor. AnadoluJet'in pandemiden sonra yüzde 78 doluluğa ulaştığı belirtiliyor.

ORTAÇAĞ MİMARİSİ

Bargamo, Alpler'in eteklerinde, Milano'nun yaklaşık 45-50 km kuzeydoğusunda İtalya'nın Lombardiya bölgesinde bulunuyor. Ortaçağ mimarisiyle dikkat çeken, Bergamo'da Piazza Vecchia ve Bergamo Şehir Kapısı gibi ikonik gezi durakları bulunuyor.

HAFTANIN 7 GÜNÜ UÇACAK

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İtalya'nın Bergamo kentine uçuş yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Haftanın 7 günü gerçekleşen seferlerin bilet fiyatları ise gidiş-dönüş 3-4 bin lira arasında değişiyor.

TRANSİT BAĞLANTI İÇİN FIRSAT

THY ile Milano'ya uçuş gerçekleştirildiğine dikkat çeken Sarp, "Sabiha Gökçen-Bergamo uçuşlarıyla bölgeye olan bağımızı güçlendirmiş olacağız. Bu hattımız, Bergamo çıkışlı misafirlerimiz için İstanbul başta olmak üzere birçok noktamıza ulaşımı kolay hale gelecek" dedi.

2 YILDIR YURTDIŞI DA VAR

Yurtiçi hava ulaşımı ihtiyacını avantajlı seçeneklerle karşılamak için 2008 yılında kurulan ve 'Uçmayan kalmasın' mottosuyla faaliyetlerine başlayan şirketin o dönemde 5 olan uçak sayısı şu an itibarıyla 52'ye (Boeing 737-800) ulaşmış durumda. Bundan yaklaşık 2 yıl önce uluslararası uçuşlara da başlayan AnadoluJet, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı ile birlikte Antalya, Bodrum ve Dalaman noktalarından da yurtdışında birçok noktaya sefer düzenler hale geldi. Şirket, 16 Mayıs itibarıyla ise Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İtalya'da Milano'ya 58 kilometre (48 dakika) mesafedeki Bergamo şehrini uçuş ağına aldı.