Refah payı nedir? Memur ve emekli memurun refah payı ne kadar oldu?

Vatandaşların heyecanla beklediği enflasyon bugün açıklandı. Bunun ardından memurlara yapılacak zam oranı belli oldu. Memur ve emekli memurlara henüz refah payı eklenmedi. Peki, Refah payı nedir? Memur ve emekli memurun refah payı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Milyonlarca memur, maaşlarına yapılacak zammı heyecanlı bir şekilde beklemeye başladı. Maaşlar refah payı eklenmemiş haliyle paylaşıldı. Peki ama refah payı nedir? Memur ve emekli memurun refah payı ne kadar oldu?

REFAH PAYI NEDİR?

Refah payı, çalışanların enflasyon oranında zam almalarına rağmen olası kur, fiyat vb gibi dalgalanmalardan korumayı ve onları mağdur etmemek üzere kurulan bir uygulamadır.

Refah payı, memur, işçi ve emekliler aldıkları maaşların enflasyon oranı düşüldükten sonra, hesaplanarak ödenen miktarıdır.

MEMUR VE EMEKLİ MEMURUN REFAH PAYI NE KADAR OLDU?

Memur ve emekli memurun refah payı henüz belli olmadı. Refah payının enflasyon oranı düşüldükten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması öngörülüyor.