Reel sektöre taze ‘nefes’

Reel sektör temsilcilerini son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden korumak amacıyla Nefes Kredisi’nde üçüncü faza geçilmesi için çalışma başlatıldı. 

Ticaret Bakanlığı, son dönemdeki kur artışı ve diğer gelişmelerden reel sektör temsilcilerini korumak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Nefes Kredisi’nde üçüncü faza geçilmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2016’da uygulamaya konulan Nefes Kredisiyle piyasaya 5 milyar, 2018’in başında 7,5 milyar TL düşük faizli kredi sunulduğu hatırlatıldı. 

MÜZAKERELER BAŞLADI 

Bakanlıkz açıklamada, şunlar kaydedildi: “Nefes Kredisi’nde üçüncü faz kısa süre içerisinde başlatılacaktır. TOBB, oda ve borsalarca yapılacak kaynak aktarımıyla kamu ve özel bankalarla güç birliğinde KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlanacaktır. Nefes Kredisi’nde yer alacak bankalarla müzakereler başlatıldı. 

TİM kaynağı da kullanılacak

Dövizdeki spekülatif hareketlere karşı Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Türk Eximbank arasında imzalanan protokolle de TİM’in parasal kaynaklarını ihracatçılar kullanabilecek.