Ramazan kumanyası paketlerine talep %10 arttı

Ramazanın gelmesiyle hayırsever vatandaşlar; ihtiyaç sahiplerine ‘Ramazan kumanyası paketi’ dağıtmaya başladı.

Geçtiğimiz yıllarda, kumanya paketlerin içindeki ürünlerin kalite ve standartlarından emin olamayan hayırseverler, kumanya paketi dağıtmak yerine, hediye çeki vermeyi tercih etmişti. Ancak verilen hediye çeklerinin, gıda alışverişi yerine, kişisel bakım ürünlerinde kullanılması, hayırseverlerin yönünü yeniden ramazan kumanyası paketi vermeye yöneltti. Hayırseverler, mübarek Ramazan ayında, ihtiyaç sahiplerinin tenceresinin kaynamasını istemektedir.   

 
Kumanya paketi ve hediye çeki oranı, yarı yarıya oldu 
 
Geçtiğimiz yıllarda hediye çeki vermenin daha fazla olduğunu anlatan Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, bu yıl itibariyle ramazan kumanyası paketlerine bir dönüşün olduğunu belirtti. Bu yıl kumanya paketi ve hediye çeki verme oranının yarı yarıya olduğunu kaydeden Mehmet Reis, şunları söyledi: 
“Geçtiğimiz yıllarda hediye çekinin oranı %60’ı geçerken, ramazan kumanyası paketi %40 civarında oldu. Bu yıl, Ramazan kumanyası paketlerine olan talep %10 civarında artmıştır. Kumanya paketi ve hediye çeki oranı yarı yarıya olmuştur” dedi. 
35 yıldır sektörün lideri olarak, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılın Ramazan ayında da zam yapılmasının karşısında olduklarının altını çizen Mehmet Reis, “Pirinç, bakliyat ve bulgur çeşitlerinde, Ramazan ayı boyunca, fiyat artışı olmayacaktır. Ayrıca, Reis olarak, Ramazan ayına özel ve kumanyada yer alacak ürünlerde %10’a varan fiyat indirimi yapıyoruz” diye konuştu. 
 
Ramazan kumanyasındaki ‘hileli ürünlere’ dikkat  
 
Ramazan kumanyası paketlerindeki ‘hileli ürünlere’ dikkati çeken Mehmet Reis, konuşmasına söyle devam etti: 
“Ramazan kumanyası paketlerinde, ne yazık ki kalitesi ve standardı düşük olan, ayrıca ithal ve pişmeyen eski mahsul ürünler kullanılabilmektedir. Hayırsever vatandaşlarımıza tavsiyemiz, ramazan kumanya paketlerini satın almadan önce, içlerini muhakkak kontrol etmeleridir. Ürün cinsinin ve menşeinin doğru yazılıp yazılmadığına ve kalitesini değerlendirmeleri önemlidir. Maneviyat yüklü olan bu ayda yardım yaparken; evleriniz için satın aldığınız, mutfağınızda pişirdiğiniz ve güveninizi kazanmış markalı ürünleri tercih ederseniz, yaptığınız yardımın hakkını vermiş olabilirsiniz. Ayrıca kolilerin içerisindeki ürünlerin, gıda kodeksine uygunluğu, ilgili kamu mercileri tarafından kontrol edilerek, denetlenmeye devam edilmelidir” şeklinde konuştu.