PTT sınav giriş belgesi yayınlandı!

Posta ve Telgraf Teşkilatı personel alımı başvuruları 14 Mayıs Pazartesi ve 18 Mayıs Cuma tarihleri aralığında ptt.gov.tr ve ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapıldı.

Posta ve Telgraf Teşkilatı personel alımı başvuruları 14 Mayıs Pazartesi ve 18 Mayıs Cuma tarihleri aralığında ptt.gov.tr ve ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapıldı. Adaylardan, sınav ücreti olarak 60 TL tahsil edildi. 

PTT SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI MI?

PTT sınav giriş belgesi Gazisem üzerinden erişime açıldı.

SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT sınavı 17 farklı merkezde 12 Ağustos’ta düzenlenecek. PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık), Gişe ve Büro Görevlisi yazılı sınav süresi 120 (yüz yirmi) dakika, Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık hariç), Tekniker, Postacı, yazılı sınav süresi 150 (yüz elli) dakika olup; sınav saat 10:00 da başlayacak ve 12:00 ile 12:30 da tamamlanacak. PTSs sınav yerleri ise 2 Ağustos’ta açıklanacak. Sınav giriş belgesi http://gazisem.gazi.edu.tr internet adresinde ilan edilecek ve adayların cep telefonlarına gönderilecektir.

Yazılı ve sözlü sınavlara adaylar, sınav giriş belgesi ve fotoğraflı ve onaylı T.C. Kimlik Numarasını gösteren bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport) ile girebilecektir. Adaylar yazılı sınav giriş belgesini yazılı sınavı yapacak kurumun internet adresinden T.C. kimlik numarası girerek alacaktır.

Yazılı sınavlar; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecektir.