PTT hafta sonu çalışıyor mu? PTT saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

PTT üzerinden işlemlerini gerçekleştirmek isteyen tüm vatandaşlar PTT çalışma saatlerini yoğun bir şekilde araştırıyorlar. PTT saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? PTT hafta sonu çalışıyor mu? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. İşte tüm merak edilenler..

Vatandaşlar, fatura yatırma, para gönderme ve çekme, kredi başvurusu, mektup ve kargo gönderme gibi birçok işlem için PTT'yi kullanıyorlar. Bu kapsamda PTT çalışma saatleri merak ediliyor. PTT saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? PTT hafta sonu çalışıyor mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte, PTT çalışma saatleri hakkında bilinmesi gereken detaylar...

PTT SAAT KAÇTA AÇILIYOR KAÇTA KAPANIYOR?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) hafta içi her gün (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma) ve hafta sonu (Cumartesi) günleri, sabah saat 08.30'da açılıyor ve akşam 17.30'da kapanıyor.

PTT çalışanları saat 12.30'da öğlen tatili veriyor ve 1 saat çalışmalarına ara veriyor. Saat 13. 30'da öğlen tatili sona eriyor.

PTT KARGO HAFTA SONU AÇIK MI?

PTT bir kamu kurumu ve onlarla eş zamanlı çalışmasına rağmen, cumartesi günleri tatil yapmıyor ve faaliyetlerine devam ediyor. Vatandaşlar, kargo teslimatlarını PTT şubelerine cumartesi günü verebiliyor. Ancak cumartesi günleri kargo dağıtımı gerçekleşmiyor. Hafta sonu PTT çalışma saatleri ise hafta içi ile aynı. PTT şubeleri cumartesi günleri saat 08.80 ile 17.30 saatleri arasında açık oluyor.

Pazar günleri ise PTT kapalı oluyor.