PTT 2019 personel alımı başvuruları ne zaman?

PTT personel alımı 2019 başvurusu ne zaman? PTT personel alımı kadroları nelerdir? memur olmak isteyen isteyen kişiler tarafından merak ediliyor.

PTT 2019 personel alımı başvuruları ne zaman? PTT personel alımı kadroları iş sahibi olmak isteyenlerde tarafından ilgi görüyor. 2019 PTT personel alımlarına ilişkin son gelişmeler kamu personeli adaylarınca ilgiyle takip ediliyor. Türkiye genelinde kargo taşımacılığı adı altında Türkiye'nin birçok yerinde PTT Bank ve PTT Kargo şubeleri açan PTT yönetimi, şube ağını genişletme çalışmaları ile birlikte yeni bir grup personel sağlamayı hedeflediklerini ve 2019 yılı içerisinde de personel alımlarının başlayacağını duyurmuştu.  

PTT PERSONEL ALIMI 2019 BAŞVURUSU NE ZAMAN?

PTT personeli alımının ne zaman yapılacağına dair resmi yazı yayımlandı. '2018/1 5000 personel alımında ilişkin yapılan sınav sonucunda şirket bünyesinden müracaat eden taşeron firma elemanlarının müracaat ettikleri unvanlar da yazılı sınavın zor olması nedeniyle kazanamadıkları dolayısıyla alım yapılacak unvanların boş kaldığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla; PTT AŞ bünyesinde personel eksikliğinden kaynaklanan sorun ve problemlerin çözülmesi bakımından 2018/1 alım sonucunda 5000 personel alımından eksik kalan ve doldurulamayan unvanların tamamlanmasını teminen en kısa sürede alım yapılmasını talep ediyoruz' denildi. 

Talep cevabında ise; "Boş kalan pozisyonların doldurulmasını teminen 2019 yılında yeni bir personel ilanına çıkılması planlanmaktadır" denildi. PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından daha önce yapılan açıklamalarda "Hep birlikte önümüzdeki süreç içerisinde 40 bin kişi olan çalışanımızı Cumhuriyetimizin 100. yılında 100 bin kişiye çıkaracağız. Nasıl 40 bin kişilik çalışanımızı 100 bin kişiye çıkarıyorsak ekonomimizi de aynı şekilde büyüteceğiz." ifadelerini kullanmıştı. 2023 yılı hedeflerine değinen Bozgeyik, 5 yılda yapılacak personel alımlarına değindi. 

Şube ve diğer işyerlerinin 2023 yılına kadar cidi bir sayıda arttırılacağını söyleyen Bozgeyik şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşımız bulunduğu yerden hangi yöne giderse gitsin, 20 dakika içinde bir PTT şubesine ulaşacak. 3 bin 445 olan Pttmatik sayısını 2019 yılı sonuna kadar 5 bine yükseltmeyi hedefliyoruz. 2023 hedeflerimiz arasında 100 bin personel ve 15 bin iş yerine ulaşmak bulunuyor. Ayrıca, 2019 yılında teknik altyapı çalışmaları tamamlandığında, El Bab ilçesine bağlı Biza ve Kabasin ile Azez ilçesine bağlı Soran beldelerine de PTTmatik kuracağız"

MEMUR ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ