PTT işsizlik maaşı nasıl alınır?

PTT işsizlik maaşı nasıl alınır? sorusu vatandaşlar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Geçtiğimiz haftalarda Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlik ödeneğinin evden yapılacağını açıklamıştı.

PTT işsizlik maaşı nasıl alınır? Koronavirüs önlemleri nedeniyle, işsizlik maaşları vatandaşlara evlerinden ödenecek. Bu ödenek işten atılan ya da çıkan kişilere veriliyor. 

PTT İŞSİZLİK MAAŞI NASIL ALINIR?

Geçtiğimiz haftalarda Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, işsizlik ödeneğinin evden yapılacağını açıklamıştı.

PTT A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklama ile işsizlik maaşı için ödemelerin evlere dağıtılacağı ya da isteyen kişilerin sistem üzerinden talep oluşturarak PTT bank şubesi ve kendi banka hesaplarına aktarabilecekleri açıklandı.

Yapılan açıklamada "Böylece müşterilerimiz ödemelerini kolaylıkla alabilecek. 2020 yılı Mart ayına ait İşsizlik Sigortası ödemesi hak sahibi olup mevcut cep telefonu numarasına SMS gelmeyen müşterilerimizin, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi 'ALO 170' iletişim hattından sistem üzerindeki telefon numaralarını güncellemeleri gerekmektedir. Kovid-19 tehdidine karşı, müşterilerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak, sosyal mesafe kuralını uygulamak amacıyla İŞKUR ödemelerini PTT dağıtıcılarımız aracılığıyla vatandaşlarımızın PTT iş yerlerimize gelmelerine gerek kalmadan evlerinde teslim ediyoruz" ifadelerine yer verildi.