POMEM sıralamaya giremedi ne demek? 2021 POMEM yedek alımı ne zaman, yedek kaça kadar gelir?

POMEM sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından konuya ilişkin detaylar araştırılmaya başlandı. Sözlü mülakat sonuçlarını öğrenen adaylar, POMEM sıralamaya giremedi ne demek? 2021 POMEM yedek alımı ne zaman, yedek kaça kadar gelir? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte güncel bilgiler...

POMEM yedek alımı, sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. Dün sabah belli olan POMEM sonuçları, e-devlet sayfası üzerinden öğrenildi. Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (960) kadın, (5.440) erkek, önlisans mezunu (1.360) erkek, (240) kadın aday olmak üzere toplam 8 bin aday alımı yapılıyor. Peki, POMEM sıralamaya giremedi ne demek? 2021 POMEM yedek alımı ne zaman, yedek kaça kadar gelir?

POMEM SIRALAMAYA GİREMEDİ NE DEMEK?

Eğer aday yüz üzerinden 70 puanı geçmiş ise adaylar arasında alım yapılacak aday için yüksekten başlayarak Sporun %25, KPSS %25 ve Mülakatın %50 etkisi alınıp sıralama oluşturuluyor. Puanlama sonucunda adayın puanı alım sayısına yetecek kadar değilse adayda "SIRLAMAYA GİREMEDİNİZ" yazısı geliyor.

2021 POMEM YEDEK ALIMI NE ZAMAN, NASIL OLACAK?

Yedek alımı tarihleri henüz belli olmadı. Resmi bir açıklama geldiği zaman haberimizde yer vereceğiz.

Yedek planlamalara ilişkin sonuçlar Polis Akademisi sitesinde açıklanacak, yedek olarak planlanan adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitesini takip etmeleri gerekmektedir.

28. dönem POMEM ne zaman? 28. dönem POMEM başvuru tarihi açıklandı?

POMEM sonuç sorgulama sayfası 2021: 27. dönem POMEM sonuçları nasıl öğrenilir?