Platin'den'den eğitimde başarı gösteren 12 şirkete ödül

Platin Dergisi, Turkcell ana sponsorluğunda Türkiye'nin Global 100 şirketini açıkladı. Endeksin teması bu yıl ‘eğitim' olarak belirlenirken, eğitimde başarı gösteren 10 şirkete ‘Eğitim Ödülü' verildi. Törende iki şirket de özel ödül aldı.

Türkiye'nin En Dinamik Aylık Ekonomi ve İş Dünyası Dergisi' mottosuyla 23 yılı başarıyla geride bırakan Platin, Bağımsız Pazar Araştırma Şirketi Ipsos ile birlikte yürüttüğü araştırma sonuçlarına göre, Turkcell ana sponsorluğunda Türkiye'nin Global 100 şirketini 24 TV ekranlarında açıkladı. Her yıl görkemli bir törenlerle sahiplerini bulan Platin Global 100 Ödülleri, Turkcell ana sponsorluğunda, Ziraat Bankası co sponsorluğunda 24 TV ekranlarında Helin Aslan'ın sunumuyla sahiplerini buldu. Platin Dergisi'nin, Ipsos ile birlikte çalışarak yürüttüğü Platin Global 100 Endeksi'nin teması bu yıl 'eğitim' olarak belirlendi. Endekse göre eğitimde başarı gösteren 10 şirkete 'Eğitim Ödülü' verilirken, 2 özel ödül 'Platin Özel Ödülü'yle 'Turkcell Özel Ödülü' de sahiplerini buldu.

TÜRKİYE MERKEZ OLDU

Platin Global 100 Ödülleri'nin açılış konuşmalarını Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman, Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu da, uluslararası iş dünyasını Türkiye'de yatırım yapmaya davet ederken birçok nedenden bahsettiklerini belirterek, burada her zaman birinci sırada 'Türkiye'nin yetkin ve rekabetçi insan kaynağına yer verdiklerini, bunu birçok uluslararası yatırımcının da teyit ettiğini söyledi. Dağlıoğlu, Türkiye 2003'ten bu yana 225 milyar dolar yatırım çektiğini kaydederek, şunları söyledi: "18 yıl önce 5 bin 600 civarında olan uluslararası sermayeli yatırımcı şirket sayısı 75 bin civarına ulaştı. Bugün baktığımız zaman 200'den fazla uluslararası şirketin Türkiye'de Ar-Ge merkezi, tasarım merkezi var. Satın alma ofisleri var. Üretim sonrası fonksiyonlarda da en önemli kıymetlerden biri Türkiye bölgesel bir yönetim merkezi halinde."

TURKCELL DE YER ALDI

Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata ise, törende yaptığı monuşmada, "Türkiye'nin seçkin şirketlerinin yer aldığı Platin Global 100 Ödül Töreni'nde, Turkcell olarak bu sene de yer alıyor olmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

5 yeni havalimanı geliyor

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şu anda 56 havalimanının yoğun bir şekilde işletildiğini belirterek, "Bunların üzerine önümüzdeki yıl 5 tane daha havalimanı ekleyeceğiz, 61'e çıkaracağız" dedi. Son 19 yılda Türkiye'de ulaşım, altyapı ve haberleşme alanlarında çok büyük bir değişim ve dönüşüm süreci yaşandığını dile getiren Karaismailoğlu, "Son 19 yılda ülkemizde sadece bakanlığımız 1 trilyon 150 milyar liralık ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptı. Bunların önemli bir kısmını yüzde 80'ini genel bütçeden, devlet bütçesinden karşıladık" dedi.

İŞTE ÖDÜL ALAN ŞİRKETLER

- İnşaat Sektörü Eğitim Ödülü: RC Rönesans İnşaat

- Beyaz Eşya Ve Elektrikli Aletler Eğitim Ödülü: Vestel

- Otomotiv Sektörü Eğitim Ödülü: Hyundai Assan

- Savunma Sektörü Eğitim Ödülü: TUSAŞ

- Metal Sektörü Eğitim Ödülü: Çolakoğlu Metalurji

- Enerji Ve Petrol Sektörü Eğitim Ödülü: Enerjisa

- Kimya Ve Plastik Sektörü Eğitim Ödülü: Toros Tarım

- Gıda Sektörü Eğitim Ödülü: Eti

- Sağlık Sektörü Eğitim Ödülü: Acıbadem Sağlık Grubu

- Tekstil Sektörü Eğitim Ödülü: Sanko Tekstil

- Turkcell Özel Ödülü: Şişecam

- Platin Dergisi Özel Ödülü: Konya Şeker

Şirketlerimizin yanındayız

PLATİN Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman da, şunları söyledi: "Global dünyada faaliyet göstermeye cesaret etmiş her şirket bir ticari müessese olduğu kadar, aynı zamanda bizim için milli bir zenginlik ve milli bir duruştur demiştik. Bu duruşun dik ve kendinden emin olması adına her türlü desteği vermeye ve rakipleri ile mücadele edeceği her alanda şirketlerimizin yanında olmaya kararlıyız."