Platin İş Kitapları Ödülleri sahiplerini buldu 

Platin Dergisi’nin birincisini düzenlediği Platin İş Kitapları Ödülleri sahiplerini buldu. ‘Onur Ödülü’nü Bakan Elvan’ın Hüsnü Özyeğin’e verdiği gecede,12 dalda iş kitapları için yazar, çevirmen ve yayıncıya ödül verildi. 

Platin Dergisi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ‘Platin İş Kitapları Ödülleri’, önceki gece törenle sahiplerini buldu. Rahmi Koç Müzesi’nde düzenlenen ödül törenine iş ve medya dünyasından birçok isim katılırken, tören 24 TV’den canlı olarak yayınlandı. Açılış konuşmasını yapan Platin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oya Yalıman, Türkiye’nin 2023 hedeflerine giderken iş dünyası kitaplarının da bu yolculuğa değer kattığını söyledi. İş kitaplarını ödüllendirmek istediklerini ifade eden Yalıman “Okurlarımızın da seçimiyle ödüllendirdiğimiz kitaplar, bizlere değer kattılar” diye konuştu. Onur Ödülü’nü Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan alan FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin “Bu ödül benim için çok anlamlı. Kitabı yazmak için epey düşündüm. Biyografileri çok seven bir insanım.Rockefeller’in kitabında okul yaptığını yazdığını okudum. Ben de Türkiye’nin en fakir illerinde okul ve yurtlar yaptıracağım dedim. Muş, Ağrı’da kız yurtlarını böyle yaptırdım” dedi. Törende konuşan Bakan Elvan, yatırımcılara seslenerek “Yatırımlarınızı ertelemeyin” mesajı verdi. Türk ekonomisinin üçüncü çeyrekte yüzde 7’nin üzerinde bir büyüme sergileyeceğini ifade etti. 

Ciddi çalışmalarımız var

Enflasyonun 2018’in ilk iki ayında yüzde 7’lere ineceğine inandığını da belirten Elvan “Bu yıl yüzde 4’ün biraz üzerinde cari açık bekliyoruz. Aldığımız tedbirler var. Özellikle ithal ettiğimiz ara malı ve yatırım mallarının Türkiye’de üretimine yönelik ciddi çalışmalarımız var” dedi. 

Onur ödülü Özyeğin’e 

Platin İş Kitapları Ödülleri verilen isimler şöyle: 

Yılın En İyi Çeviri İş Kitabı: Süeda Kaya “Tesla: Maskelerle Çevrili Bir Hayat”  

Yılın En İyi Referans İş Kitabı: Peter Fleming “Çalışmanın Mitolojisi”

Yılın En İyi Finans-Ekonomi Kitabı: Temel Hazıroğlu “Katılım Ekonomisi: Yeni Zihin, Yeni İktisat”

Yılın En İyi Girişimcilik Kitabı: Aziz Emre Günel “Ferrari’si Olmayanlar İçin Girişimcilik”  

Yılın En İnovatif İş Kitabı: Ufuk Tarhan “T-İnsan”

 Yılın En İyi İş Kitabı: Yalın Alpay- Emre Alkin “Olaylarla Türkiye Ekonomisi”

Yılın En İyi Otobiyografi/Biyografi Kitabı: Rıdvan Akar “Bir Dünya Kurmak: Hüsnü Özyeğin’in Yaşam Öyküsü”

Yılın En İyi Satış/Pazarlama Kitabı: İlker Taner Uzun “Önce Kendimi Sattım”  

Yılın En İyi İK/Yönetim/Liderlik Kitabı: Kaan Sekban “Tebrikler Kovuldunuz”

Yılın Yayınevi: Optimist Yayınları

Onur Ödülü: Hüsnü Özyeğin

Türk Telekom Özel Ödülü: Ufuk Batum, Pınar Büyükbalcı “Formül Sosunda”