Piyalepaşa ile mahalle kültürü yeniden doğacak

Özel sektör tarafından hayata geçirilen ve semt kültürünü canlandırmayı hedefleyen en büyük kentsel dönüşüm projesi 450 bin metrekare üzerinde karma proje olarak yükselecek ''Piyalepaşa İstanbul''un temeli atıldı.

Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğu belirtilen, 450 bin metrekare üzerine inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul’un temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla atıldı. Projenin, İstanbul ve Türkiye'ye çok şeyler katacağını belirten Topbaş, "Güzel bir proje. İstanbul'un en merkezi ve dinamik noktalarından Piyalepaşa'ya canlılık getirecek, kentsel dönüşüme örnek olacak bir proje hayata geçiyor. Bunun özel sektör eliyle yapılması ayrıca önemli " dedi. 

OSMANLI VE SELÇUKLU 

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da Piyalepaşa İstanbul'un özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirtti. Polat, Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi hazırladıklarını anlattı. 

Semt kültürü canlanacak

Polat, "Projeyle, semt kültürünü yeniden canlandıracağız. İstanbullular için eski, çocukların birlikte oynadığı, esnafın tanındığı mahalle mefhumu önemliydi. Bu açıdan da Piyalepaşa İstanbul’un önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz." şeklinde 

konuştu. 

760 daire, 190 rezidans var

Piyalepaşa'da 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Projede  55 metrekareden 207 metrekareye kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans , 550 metre uzunluğunda alışveriş sokağında yer alan 120 mağazasıyla İstanbulluların yeni alışveriş merkezi olmaya aday. 

3 yılda 2 milyar TL kaynak

Okmeydanı’nda da kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacağını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı,"3 yılda, kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında kira yardımları da dahil 2 milyar liraya yakın kaynak kullandık. 48 ilimizde 179 riskli alan ilan ettik. Bahsettiğimiz bu alanlar, 1 milyon 200 binin üzerinde insanımızı ilgilendirmektedir. 2015 sonu itibarıyla ise toplam 92 bin 833 binada riskli yapı tespiti gerçekleştirdik. Meclisimizden çıkan yeni yasayla evleri kentsel dönüşüm kapsamında kalan vatandaşlarımıza yeni bir destek daha verdik. Artık kentsel dönüşüme onay vermeleri halinde vatandaşımızın elektrik, su ve doğalgaz hizmetlerini almalarını sağlıyoruz" dedi.