Petrol fiyatları ne kadar oldu?

Petrol fiyatları ne kadar oldu? sorusu vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Dünya genelinde yayılan koronavirüs salgını nedeniyle petrol fiyatlarında etkiliyor.

 OPEC toplantısında günlük petrol üretim miktarını düşürülmesinin ardından uzmanlar petrol fiyatlarını düşük seyrine devam ettiğini belirtti. 

PETROL FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Yapılan son görüşmelerde OPEC ve OPEC dışı ülkeler günlük petrol üretim miktarlarını 10 milyon varil azaltacağını duyurdu.

OPEC+ toplantısının uzun sürmesi nedeniyle kararın gecikmesi ve yapılacak günlük 10 milyon varillik kesinti miktarının piyasa beklentisi olan 15-20 milyon varilin çok altında olması sonucunda ham petrol fiyatları zayıf seyrine devam ediyor.

ABD'nin Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı da dün 26,45 dolara yükselerek günü 25,09 dolardan kapattı ve bugün aynı dakikalarda yüzde 7,5 azalışla 23,21 dolardan alıcı buldu.

OPEC+ ülkeleri 6 Mart'ta Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen toplantıda üretim kesintisi kararı alamamış, dünya genelinde hızla yayılan koronavirüsün (Kovid-19) yarattığı düşük talep ve arz fazlası nedeniyle petrol fiyatları 30 Mart tarihinde 2002'den bu yana en düşük seviyelerine gerilemişti.