Petkim'de GES ve RES'in payı artıyor

SOCAR Türkiye, petrokimya yatırımlarının yanı sıra yenilenebilir enerjiye de yatırım yapıyor. Bu kapsamda Petkim'e GES ve RES'lerden enerji sağlanıyor.

SERDAR SAĞLAM

SOCAR Türkiye, Azerbaycan'da düzenlenen 29'uncu Uluslararası Hazar Petrol ve Gaz Fuarı'nda 'sıfır karbon emisyonuna sahip' standında, Türkiye'deki yatırımlarını ve sürdürülebilirlik stratejisini paylaştı.

HAVA YAKITINA YATIRIM

Şirket yetkilileri verdikleri bilgide "Türkiye'nin yenilenebilir enerji potansiyelinin mümkün olan en verimli şekilde değerlendirilmesi için kurulan Petkim RES, alternatif enerji kaynaklarının sanayide kullanımını teşvik ederken aynı zamanda karbon emisyonunun azaltılması konusunda da tüm sektörlere örnek oluyor. İzmir Aliağa'da 51 MW kapasitedeki rüzgar enerji santralimiz ile yeşil enerji üreterek karbon emisyonumuzu azaltıyoruz. Petkim RES'te üretilen elektriğin bir kısmını Petkim tesislerinde kullanıyoruz. Fazla üretim olması durumunda Türkiye ulusal şebekesine satılmaktadır. Petkim'deki elektrik santralimizin kapasitesini artırdık. Tesislerimizde güneş enerji santrallerimiz de mevcut. Ülkemizin belirlemiş olduğu emisyon hedefi ve SOCAR Baş Ofis'in hedefleriyle paralel olarak bu alandaki yatırımlarımıza yön veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Sürdürülebilir havacılık yakıtına (SAF) yatırımlarını yoğunlaştırdıkları bilgisini veren yetkililer "Sürdürülebilir havacılık yakıtlarına yönelik artan talep ve çevresel regülasyonların sıkılaşması nedeniyle, pazarın yıllık ortalama yüzde 20 büyüme göstermesi öngörülüyor" dedi.

YEŞİL HİDROJENE KAYNAK AYIRDI

SOCAR Türkiye, gelecekte de sürdürülebilirlik alanında yatırımlarını artırmayı planlıyor. Yeşil hidrojen üretimi, karbon yakalama ve depolama teknolojileri gibi ileri teknoloji projelerine yatırım yaparak enerji sektöründe öncü olmayı hedefliyor.