Paycell yatırım almaya hazırlanıyor, sırada BİP var

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, TOGG sedan modelinin de tanıtıldığı ABD'deki CES fuarında, Paycell için yatırımcılarla görüşüldüğünü, BİP'te de sürpriz yapacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin elektrikli otomobili TOGG'un sedan modelinin de tanıtıldığı dünyanın en önemli tüketici elektroniği fuarı olan CES'te gazetecilerle bir araya gelen Erkan, 2021'i başarılı tamamladıklarını belirterek, "Yıla '1 milyon yeni müşteri' hedefiyle başlamıştık, ilk 9 ayda 2,5 milyon müşteri kazandık. Sadece üçüncü çeyrekte 1,2 milyon yeni müşteri aldık. Pandemi döneminde artan dijital ihtiyaçlar ile değişen müşteri alışkanlıklarını yakından takip ettik ve gelirimizi de ilk 9 ayda yüzde 22,3 artışla 9,4 milyar TL'ye ulaştırdık" dedi.

PAYCELL VE BİP'E YATIRIMCI

Erkan, Turkcell'in 27 yıldır hem Türkiye'ye en fazla yatırım yapan ve istihdam üreten şirketlerden biri hem de Türkiye'yi küresel ölçekte temsil eden bir teknoloji şirketi olduklarına işaret ederek, Turkcell'i dünyaya daha fazla açacak yatırımlar almayı hedeflediklerini anlattı, 2022'de 'yeni iş birlikleri'nin işaretini verdi.

Erkan, şöyle dedi: "Pandemide en büyük dönüşümü finans sektörü yaşadı. Yeni nesil ödeme platformları ve mobil ödeme tüm dünyada patladı. Biz bunu Turkcell'in dijital ödeme platformu Paycell ile yakından deneyimledik. Paycell'de üç aylık aktif kullanıcı sayımız 6 milyona ulaştı, Paycell Card işlem hacmi 5 katına çıktı. Paycell'i potansiyel yatırımcılarla buluşturmak ve kısmi hisse satışı alternatiflerini değerlendirebilmek J.P. Morgan'ı yetkilendirdik. Stratejik yatırımcılarla görüşmelere başladık. Önümüzdeki günlerde ayrıca yeni nesil iletişim platformumuz BiP ile ilgili gelişmeleri sizinle paylaşacağız; fakat şu an detaylardan bahsedemediğimiz için sürpriz olarak kalsın."

TÜRKİYE'Yİ FİBER AĞLARLA ÖRÜYORUZ

"Çalışma, alışveriş ve eğitimin uzaktan yapılmasıyla birlikte internet altyapılarının önemi de anlaşıldı. 2021 içinde Kahramanmaraş, Afyon, Uşak, Ordu ve Sivas'ta başlattığımız çalışmalar tamamlandığında, bu illere 270 milyon TL'lik yatırım ve 110 bin haneye daha ışık hızında internet erişim sağlayacağız. Turkcell'in toplam fiber uzunluğu 53 bin km'yi aşacak. Bu yıl da fiber altyapıya 1,5 milyar TL ek yatırım ayırdık. Fiber seferberliğimiz yeni illerle devam edecek."

Veri merkezimizin yerlilik oranı %75

"Türkiye'nin en büyük veri merkezi işletmecisi olan Turkcell'i 'milli servet' olarak değerlendiriyoruz. Bu nedenle bütün verilerimizi hem küresel tehditlere hem de doğal afetlere karşı korumak için yeni nesil veri merkezlerine 2,5 milyar TL'den fazla yatırım yaptık. Son olarak Eylül 2021'de Tekirdağ'da yaptığımız Turkcell Avrupa Veri Merkezi aynı zamanda yüzde 75 yerlilik oranıyla Türkiye'de bir ilk."

DİJİTAL SAĞLIĞA SON TEKNOLOJİ

"Şehir hastanelerinin en büyük teknoloji sağlayıcısı olmanın gururunu yaşıyoruz. Turkcell'in tamamı yerli mühendisler tarafından geliştirilen Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ile şehir hastanelerinin iletişim ve bilişim altyapıları son teknolojilerle donatıldı. HBYS çözümümüzü yurtdışına da ihraç etmeyi planlıyoruz."