Patili oteller yaygınlaşıyor

Hayvanlar artık insanların çocuğu gibi. Evde, alışverişte hatta tatilde bile onlardan ayrılmak istemiyoruz.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Tüketicilerden gelen bu taleple hayvan dostu turizm işletmeleri ve konaklama tesislerinin sayısı artıyor. Bunlardan biri de Antalya Lara'daki Nirvana Cosmopolitan. Kilit Grubu tarafından 1 milyar TL yatırımla hayata geçirilen otelde tatilcilerin hayvan dostları için oluşturulmuş özel plaj alanı ve duş bile var. Nirvana Hotels CEO'su Korhan Alşan, "Ben Türkiye'de bu yatırım örneklerinin arttığına şahit oluyorum. Hayvan haklarıyla ilgili yasal düzenlemelerle birlikte yeni yatırımlar da gelecektir" dedi.

YENİ NESİL OTELCİLİK

Alşan, şunları kaydetti: "Pandemi döneminde Nirvana Cosmopolitan'ı devreye alarak yeni nesil otelciliğe bir adım attık. Bu tesisimizi bir laboratuvar gibi kullanarak diğer otellerimizin konsept ve fiziki değişimlerini buna uygun hale getireceğiz. Kişisel asistan hizmeti, temassız misafir uygulamalarımız devrede. Artık misafirlerimiz kapı kilidini telefonuna gelen karekodla açabilecek. Y, Z hatta Alfa kuşağının tatil beklentilerine uygun vegan mutfak, sağlıklı beslenme programları otelimiz misafirlerine sunuluyor."

ARAMALARDA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Pandemide kedi sahiplenme oranı yüzde 20, köpek sahiplenme oranı ise yüzde 12 arttı. Booking.com'un 2020 Seyahat Tahminleri'ne göre evcil hayvan dostu otel arayışı seyahat kısıtlamalarının başlangıcından bu yana iki kattan fazla arttı. Evcil hayvan dostu filtresi, olanaklar bölümünde en çok kullanılan üçüncü filtre oldu. Tatilcilerin tesislerdeki olanaklar arasında aradığı ilk 2 diğer kriter ise yüzme havuzu ve park yeri oldu.