Patates ve soğan fiyatına sıkı takip yakında düşecek 

Rekabet Kurumu, Türkiye’deki patates ve soğan fiyatlarındaki artış eğiliminin Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında hassasiyetle takip edildiği bildirildi.

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, son dönemde basında yer alan haberlerden Türkiye’deki patates ve soğan fiyatlarının önemli artış eğiliminde olduğunun anlaşıldığına dikkat çekildi. Patates ve soğan fiyatlarındaki yükselişe başka bir açıklama da, Türkiye Haller Federasyonu'ndan geldi. 

Hükümetle bir alakası yok

Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş, kısa bir süre içinde soğan ve patateste makul fiyat seviyesinin görüleceğini ifade etti. Seçim arifesinde yükselen soğan, patates ve domates fiyatlarının hükümetle bir alakasının olmadığını vurgulayan Akbaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “İstese de müdahale edemez. Yapacağı tek şey böylesi artışlara karşı ithalat izni çıkararak piyasayı dengelemektir ki ithalat iznini vererek üzerine düşeni yapmıştır. Yetersiz miktardaki ürüne olan talep, fiyatların bu seviyeye yükselmesine sebep olmuştur. Bu konular üzerinden AK Parti hükümetini vurmak beyhude bir çabadır” değerlendirmesini yaptı.