Patates-soğan tarlasına 5 yıldızlı otel

Daha önce patates ve soğan tarlası olan 90 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen otel, lüks konseptiyle Uzak Doğu, Körfez, Avrupa, Amerika ve Rusya'daki zengin turisti bölgeye çekmeyi hedefliyor.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

İnşaatı yaklaşık 5 yıl süren Ajwa Hotel Kapadokya, 98 oda ve 10 mağara suitinden oluşuyor. İnşaatı en az 2 yıl daha devam edecek otelin oda sayısı 140 veya 150'ye çıkarılacak.

GECELİĞİ 35 BİN EURO

Ürgüp'e bağlı Mustafapaşa Köyü'nde 1400'lü yıllarda inşa edilen geleneksel bir kervansaraydan ilham alınarak tasarlanan otelin 600 metrekarelik en büyük süitinin gecelik konaklama fiyatı 35 bin euro olarak belirlendi. Ünlü Azeri yemeklerinin konuklara sunulacağı Zeferan Restoranı ve 2 bin metrekarelik Kapadokya'nın en büyük etkinlik salonuna sahip olacak otel kompleksi; mini hayvanat bahçesi, çocuk oyun alanları, meyve, sebze bahçeleriyle kendi kendine yeten bir kasabaya dönüşecek.

SAKURA FESTİVALİYLE 1500 TURİST ÇEKECEK

Japon turistlerin ilgisini çekmek için otel bahçesine 120 adet Japon Kiraz Çiçeği (Sakura) diken otel yönetimi, kiraz ağaçlarının çiçek açtığı nisan ve ya mayıs ayında bir Sakura Festivali düzenleyerek bölgeye 1500 turist çekmeyi hedefliyor. Alkolsüz konseptte hizmet verecek otelin özellikle çocuklu aileleri hedeflediğini anlatan Ajwa Hotels Genel Müdürü Ali Türk, "Otele bir de helikopter pisti yapmak için başvuruda bulunduk. Bu otelin ardından Sultanahmet'te 16 odalı yeni bir butik bir otel açmaya hazırlanıyoruz" dedi.