Pandemide yeni trend! Hem tatil hem tedavi

Koronavirüse yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler sağlık imkanı sunan tesislere yöneliyor. Oteller de detoks anti aging, sağlıklı kilo verme gibi hizmetleri programlarına ekliyor.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

Pandemi sonrası yeni trend tatil yaparken sağlık bulmak. Kitle turizmi hizmeti veren tesislerin sinek avladığı bu dönemde, wellness, wellbeing gibi sağlık konseptiyle hareket eden tesisler yüzde 50 ila 80 doluluklara ulaşıyor. Koronavirüs salgınının sağlıklı yaşamın önemini bir kez daha ortaya çıkardığına dikkat çeken Sianji Well-Being Resort Kaplıca Bodrum Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, "Dünyada her yıl 3-4 milyar insan Spa-Wellnes için seyahat ediyor ve bunun için 600 milyar dolar harcıyor. Bu rakamların pandemi sonrasında daha da yükselmesi bekleniyor" diye konuştu.

KİLO VERİP DÖNÜYORLAR

Çakır, şunları kaydetti: "İnsanlar virüse karşı bağışıklığını güçlendirmek için sağlık hizmetleri sunan tesislere yöneliyor. Biz de otelimizde stres, yanlış beslenme ve hareketsizlik sorunlarını çözecek 4 ayrı program uyguluyoruz. 7 spor aktivitesinin yapılabildiği tesisimize 120 kg ile gelen turist 90 kiloya düşüp geri dönüyor. Geçen yıl otelimizde Avrupa, Romanya, Almanya, Ortadoğu, Mısır, Dubai, Lübnan'dan ciddi misafir ağırladık."

HIZLI AKSİYON ALMALIYIZ

Pandemi sonrası Türkiye turizmine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çakır, "İniş çıkışlar yaşansa da turizm sektörü asla yok olmaz. Dünya turizm pastasından pay almak için bu dönemde hızlı aksiyon almalıyız. 100 milyon turist 100 milyar dolar gelir hayal değil" diye konuştu.