1000 TL sosyal yardım desteği devam ediyor mu? Pandemi sosyal destek sonucu sorgulama ekranı

Pandemi sosyal destek yardımı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. 1000 TL sosyal destek yardımına başvurmak isteyen vatandaşlar, başvuruların ne zaman ve nereden yapılabileceğini araştırıyor. Pandemi sosyal destek ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden alınıyor...

Koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara 1000 TL sosyal destek yardımı yapılıyor. Sosyal yardım başvurusu sonrasında değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Başvuran kişinin hanesinde belirtilen koşulları taşımayan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmıyor. Peki, 1000 TL sosyal yardım desteği devam ediyor mu?

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU FORMU

PANDEMİ SOSYAL DESTEK PARASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Pandemi sosyal destek ödemeleri için başvurular e-devlet sistemi üzerinden alınıyor. Başvuru sorgulama için de yine e-devlet ekranı vatandaşlara yardımcı oluyor.

SOSYAL YARDIM BAŞVURUSU NE ZAMANA KADAR YAPILABİLİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, faz 3'ün dinamik bir süreç olacağını, başlayıp bitme gibi bir durumunun olmayacağını belirtti.

1000 TL PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURU SONUCU SORGULAMA

Başvuru süreçleri e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor. Değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılıyor. Şartların sağlanması halinde başvuru sahibinin, başvuru formunda belirttiği ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na değerlendirmeler iletiliyor

TC Kimlik Numaranızın son hanesine göre;

0- Pazartesi

2-Salı

4-Çarşamba

6-Perşembe

8- Cuma

günlerinde başvurularınızı yapabilirsiniz.

Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmasızın herkes başvuru yapabilir.

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Sosyal yardım başvurusu sonrasında değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani aynı hane içerisinde olan 5 kişinin başvurması ile 1 kişinin başvurması aynı olmuş oluyor. Aynı aileden yalnızca bir kişiye sosyal yardım ödemesi yapılıyor.

Başvuran kişinin hanesinde aşağıda belirtilen kapsamlarda yer alan birinin bulunması halinde başvuru değerlendirmeye alınmayacaktır:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler)

İŞKUR İşsizlik Ödeneği’nden faydalananlar

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneği’nden faydalananlar