POMEM 10 bin polis alımı için başvurular başladı. Peki polis olmak isteyen kadınlarda ve erkeklerde aranan özellikler neler, kimler POMEM- 22'nci Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezlerine başvuru yapabilirler? Sınavlarının (KPSS) birinden, "P3" puan türünden en az 60, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS'den "P93" puan türünden en az 70 ve üzeri puan alanlar başvurabilecekler. 22. dönem POMEM polis alımı başvuruları 12 Mart ile 23 Mart 2018 tarihleri arasında alınacak.
POMEM PÖH PMYO PAEM polis alım sözlü mülakat soruları için tıklayınız
POMEM-PAEM Polis alım başvuru koşulları için tıklayınız
PÖH Polis Özel Harekat yaş şartı ve hesaplama için tıklayınız
Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) ÖSYM tarafından lisans mezunları için yapılan 2016 veya 2017 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının (KPSS) birinden, "P3" puan türünden en az 60, ön lisans mezunları için yapılan 2016 yılı KPSS'den "P93" puan türünden en az 70 ve üzeri puan alanlar arasından Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliği'nde belirtilen diğer şartları taşıyan adaylar başvurabilecek. Eğitime, lisans mezunu 7 bin 200 erkek, 800 kadın olmak üzere 8 bin ile 1800'ü erkek 200'ü kadın olmak üzere 2 bin ön lisans mezunu öğrenci alınacak. Adaylar, 12 Mart-23 Mart 2018 tarihlerinde "http://www.pa.edu.tr" adresinden e-Devlet şifresi ile ön başvurularını yapabilecek.
Sınavlardaki başarılarının ardından Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları yapılacak.
KAÇ KİŞİ ALINACAK?Akademiden yapılan açıklamada POMEM polis alımı ile ilgili şu ifadelere yer verildi: "Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 22. Dönem için lisans mezunlarından 7.200 erkek, 800 kadın, önlisans mezunlarından 1.800 erkek ve 200 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci adayı alınacaktır."
22'nci Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezleri öğrenci adaylığına başvurmak isteyen adaylarda aranan şartlardan bazıları şöyle:
"- T.C. vatandaşı olmak,
- Ön lisans, lisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
- 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak),
- Kadınlar için 162 santimetre, erkekler için 167 santimetreden kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak,
- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak."
Başvuruda bulanacak adaylar, aranan şartların tamamı ile ileride açıklanacak sınav takviminin takibini Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden yapabilecek.
POMEM Sözlü mülakata nasıl çalışabilirim?
POMEM sınavlarının en önemlisi ve en belirleyici olanı sözlü mülakatlardır. Burada alınacak yüksek bir mülakat puanı, kazanmanızı hemen hemen kesinleştirir. 21. dönem POMEM mülakatlarına girecek adaylara ilk tavsiyem, önceki senelerde polislik mülakatlarında çıkmış sorulara çalışmalarıdır. Bu sayede, hangi tarz sorularla muhatap olacağınızı öngörebilirsiniz. Yine sınavlarda yaşananları içeren makaleleri okuyabilirsiniz. Adayların, o anlarda neler yaşadığını birinci ağızdan öğrenmiş olursunuz. Her iki konuda birçok makaleyi sitemizde arama yaparak bulabilirsiniz.