Özdemir’in en büyük hayali Külliye’de konser vermek

Zeki Müren şarkılarıyla Türkiye turnesine çıkan Limak Filarmoni Orkestrası Külliye’den davet aldı. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, “Bu konseri Külliye’de yaparsak en büyük hayalim gerçek olacak” dedi. 

ÖZGÜL ÖZTÜRK

LİMAK Vakfı tarafından kurulan Limak Filarmoni Orkestrası Zeki Müren’in unutulmaz şarkılarıyla Türkiye turnesine devam ediyor. Dünyaca ünlü Tenor Murat Karahan’ın sanat yönetmenliğinde kurulan orkestraya Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden davet geldi. Limak Filarmoni Orkestrası’na büyük ilgi gösterildiğini belirten Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Türkiye’de 10 şehir dolaşacağız. Diyarbakır da var. Bu turneleri bitirdikten sonra yurtdışına çıkmayı hedefliyoruz” dedi. Özdemir, “Eğer bu konseri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde de yaparsak en büyük hayalimi gerçekleştirmiş olacağım” diye konuştu.

ABD’NİN AÇIKLAMASI SKANDAL 

ABD’nin Kudüs açıklamasını bir skandal olarak niteleyen Özdemir, “20 yıldır bu konu gündemdeyken böyle bir konu neden bugün gündeme geldi? Liderlerin daha akılcı davranması gerekiyor. Dine dayalı huzursuzluklar çok derin uçurumlar bırakıyor. Aklıselim adımların atılacağına inanıyoruz ve bundan vazgeçmelerini bekliyoruz” dedi. 

BU DAVA İTİBAR GÖRMEZ 

İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı kararları değerlendiren Özdemir, son yıllarda katılımı en yüksek ve en anlamlı toplantı olduğunu söyledi. Zarrab davasıyla ilgili de yorum yapan Özdemir, “Zarrab davasının ABD’de bir zorlamayla bu noktaya getirildiğine inanıyorum. Bu davanın dünya kamuoyunda itibar göreceğini sanmıyorum” dedi.

Turizmin geleceği parlak

Turizm sektöründe de faaliyet gösteren Limak Grubu’nun bazı otellerinin yenilenmeye ihtiyaç duyduğunu belirten Nihat Özdemir, “Otellerin tahsis süreleri 49 yıllık uzatıldı ancak yasanın detayları henüz belli değil. Detaylara bakacağız, daha sonra bir karar vereceğiz. Bu alanda mutlaka bir çalışma planlıyoruz çünkü turizmin geleceğinin parlak olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Mühendisten çok maaş alan ustabaşımız var

3’üncü Havalimanı’yla ilgili son gelişmeleri aktaran Özdemir, 500 kamyon ve kamyoncu arandığını aktardı. Türkiye’nin en büyük problemlerinden birinin ara eleman olduğunu vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu: “Dozer, greyder, kepçe operatörü bulabilmek için fiyatları yükselttik. Şu anda 3’üncü Havalimanı’nda mühendisi geçen ustabaşı maaşları var. Mühendis 5 bin lira alırken 10 bin lira alan formen (ustabaşı) var.”