Oyunlarını boşa çıkarta çıkarta yolumuza devam ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye'nin önünü darbelerle, terörle, ekonomik saldırılarla kesebileceklerini sananların oyunlarını boşa çıkarta çıkarta yolumuza devam ediyoruz. Bizim krizlere dayanma katsayımız Elhamdülillah bir hayli yüksek'' dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin atama ve kura töreninde vatandaşlarla bir araya geldi. 

Daha güçlü!

Burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasındaki kararlılıklarının yaşadıkları her olayın, karşılaştıkları her badirenin ardından daha da perçinlendiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin önüne darbelerle, terörle, ekonomik saldırılarla, diplomatik ayak oyunlarıyla, siyasi manevralarla kesebileceklerini sananların oyunlarını boşa çıkarta çıkarta yolumuza devam ediyoruz. Bizim krizlere dayanma katsayımız Elhamdülillah bir hayli yüksek, bize karşı bu tezgahları kuranların krizlere dayanma gücü de aynı derecede yüksek mi işte onu hep birlikte yaşayıp göreceğiz" diye konuştu.  Türkiye'nin bugün geleceğine, 15 Temmuz sabahı olduğundan daha emin, daha güçlü, daha umutlu olarak bakacağı bir yerde bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "İşte şu anda burada engelli kardeşlerimizin atamasını yapıyoruz. 14 yıl öncesinden daha geri gidelim, Türkiye'de böyle bir mantık, böyle bir anlayış var mıydı? Engelli kardeşlerimizin devlette görev almak gibi bir mekanizma var mıydı? Adeta sıfır noktasındaydı. Ama biz geldik, elhamdülillah, hemen bunu tırmandırmaya başladık" diye konuştu.

Faizin sUratle inmesi lazım 

Ekonomide faiz indirimi başta olmak üzere, olumlu haberlerin art arda geldiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yine bir indirimde bulundular, teşekkür ediyorum. Tabii bu yetmez, daha da faizin inmesi lazım. Niye inmesi lazım? Vatandaşlarıma sesleniyorum, yatırımın daha da artması için inmesi lazım, istihdamın daha da artması için inmesi lazım, üretimin daha da artması için inmesi lazım" dedi. 

DÜNYA ÖRNEKLERİNE BAKIN 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bunu kendileri aslında kabul ediyor ama birilerinin parası üzerinden para kazanmak suretiyle finans sektörünü çalıştıranların işine gelmiyor. Dünya bunun örneği, işte Amerika, işte Japonya, işte Avrupa, hepsi ortada ve oralardaki faize bakalım, bizdekine bakalım. Onun için süratle daha da bunun inmesi lazım ama şu anda gidiş iyi, inanıyorum ki daha da inecek."   

ENGELLERE 'DEVRiM'

Türkiye'nin engelliler konusunda da 2003'ten bu yana adeta bir devrim yaşadığına değinen Erdoğan, şöyle devam etti: "Engelliler Kanunu'ndan aylıklara, bakım hizmetlerinden eğitim ve istihdama kadar yapılan çalışmaları en iyi sizler biliyorsunuz. Aramızda Bursa Milletvekilimiz Bennur Karaburun var. Kendisi TBMM'de. Bennur'un bir özelliği daha var. 15 Temmuz gecesinde o da tekerlekli aracıyla hemen Meclis'e gitti, oradan meydan okudu. Erzincan Milletvekilimiz Serkan kardeşim de var. Bu kardeşlerimiz azimleriyle mücadeleleriyle gençlerimize örnek."

Özel sektörü sıkıştıracağız

Özel sektörün bu konuda biraz ağır hareket ettiğine dikkati çeken Erdoğan, "Değerli bakanlarımdan da rica ediyorum, özel sektörü daha da sıkıştıracağız. Onlar da devletten geri kalmamalı. Biz sizlerden sadaka değil, onuruna, şahsiyetine saygı göstermek suretiyle istihdam istiyoruz" dedi.