OVP'de revizyon yaz sonu

Bakan Şimşek, yaz sonunda OVP'nin gözden geçirileceğini ve kamuda tasarruf paketinin bütçedeki etkisini göreceklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Plan'ın (OVP) yaz sonu gözden geçirileceğini söyledi. Brüksel'de AB Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısına katılan Şimşek "Kamuda tasarruf paketinin bütçede ne kadarlık bir etki yaratacağı yaz sonunda yapılması planlanan OVP gözden geçirmesinin bir parçası olarak duyurulabilir" dedi. Brüksel'de düşünce kuruluşu Bruegel'in düzenlediği Türkiye konulu panelin ardından soruları yanıtlayan Şimşek, 'Kur Korumalı Mevduat'tan tam çıkış için hiçbir zaman kesin tarih vermedik" dedi ve bu sürecin piyasayı bozmadan izleneceğini belirtti. Rusya ile ihracat konusunda da değerlendirmede bulunan Şimşek "Yaptırım uygulanan kişi ya da kuruluşlarla ticaret yapmıyoruz ve yaptırım uygulanan mallardan da kaçınıyoruz" dedi. Bu arada Şimşek Brüksel'de, AB Komisyonu'nun İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton ile görüştü.

Bakan Şimşek, Brüksel'de AB Ekonomik ve Mali İşler Konseyi toplantısına katıldı. Şimşek, mevkidaşları ile aile fotoğrafı çektirdi.

KARAHAN: RİSKİN FARKINDAYIZ

Katar Ekonomik Forumu'nda konuşan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkında olduklarını ve düşürmek için hazır olduklarını söyledi. Karahan Tasarruf Paketi'nin enflasyon konusunda kendilerine yardımcı olacağını söyledi.