OVP eylül ayına hazır

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki ilk toplantısını dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptı.

2022-2024 dönemini kapsayan "Orta Vadeli Program"ın (OVP) hazırlık çalışmalarının ele alındığı toplantının açılışında konuşan Fuat Oktay ekonominin yol haritasını ele alacaklarını belirterek "Cumhurbaşkanımızın onayı doğrultusunda eylül ayının ilk yarısında 2022-2024 dönemini kapsayacak Orta Vadeli Programımızı yayımlamayı planlıyoruz" dedi.

HEDEF KALİTELİ BÜYÜME

Sürdürülebilir, güçlü ve kaliteli bir büyüme sürecinin tesis edilmesi yönünde adımlar içeren ekonomik reformların tüm paydaşlarla birlikte hızla yürütüldüğüne işaret eden Oktay "Ekonomideki gelişmeleri yakından izlerken, ekonomimizi yapısal olarak daha da güçlendirecek politika, strateji ve reformları Cumhurbaşkanımız liderliğinde hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirmeye devam edeceğiz" dedi. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

HEDEFİMİZ 210 MİLYAR DOLAR İHRACAT

Oktay "Hem cari açıkta hem de enflasyonda aldığımız tedbirler sonucunda yılın ikinci yarısında olumlu gelişmeler öngörüyoruz" dedi. Oktay "2021 yılında rekorlara koşan ihracatımız temmuz ayında yıllık bazda 200 milyar doları aştı. Hedefimiz yıl sonunda 210 milyar dolar civarında bir ihracata ulaşmaktır" diye konuştu.