Oto ve emlak ilanlarında yeni dönem

Ticaret Bakanlığı'nın, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına bugünden itibaren başlanıyor.

Akşam

Ticaret Bakanlığı'nın, gayrimenkul ve ikinci el taşıt satışlarında sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek amacıyla getirdiği ilan yasağının uygulanmasına bugünden itibaren başlanıyor. Yeni dönemde e-Devlet ile kimlik doğrulama zorunluluğu geldi. Böylece ilan sitelerinde açık kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan verilmesi engellenecek. Bununla birlikte, emlak komisyoncuları ve oto galericileri, sahip oldukları yetki belgeleriyle doğrulama yaparak, satışına yetkili oldukları taşıtı veya taşınmazı ilana koyabilecek. Böylece, tüketici mağduriyetine yol açabilen sahte ilanların engellenmesi, spekülatif fiyat artışlarının önlenmesi ve ilan sitelerinde yer alan bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

100 BİN LİRA CEZA

Düzenlemeler uyarınca, mevzuata aykırı davrananlar hakkında her bir aykırılık için 10 bin liradan 100 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacak.