Sağlık Bakanlığı atama kontenjanları belli oldu mu? ÖSYM 85 bin personel başvuru kılavuzu geldi mi?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel kılavuzu bekleniyor. Hemşire, laboratuvar teknisyeni gibi alanlarda personel alımı yapacak Sağlık Bakanlığı, ÖSYM aracılığı ile kılavuzu yayınlayacak. Peki, ÖSYM 85 bin personel başvuru kılavuzu geldi mi? Sağlık Bakanlığı atama kontenjanları belli oldu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 bin açıktan atama yapılacağı müjdesini geçtiğimiz haftalarda vermişti. Alıma başvurmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yayınlanacak duyuruyu bekliyor. Kılavuzda pozisyon ve kontenjan gibi başvuruya ilişkin detaylara yer verilecek. Peki, ÖSYM 85 bin personel başvuru kılavuzu geldi mi? Sağlık Bakanlığı atama kontenjanları belli oldu mu?

SAĞLIK BAKANLIĞI 85 BİN PERSONEL BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Sağlık Bakanı Koca, bu yılki alımla ilgili listenin 18 Kasım 2022 tarihinde ÖSYM'ye gönderildiğini söyledi. Kılavuzun bu hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

PERSONEL ALIMI SÜRECİ NASIL OLACAK?

Personel alımıyla ilgili açıklamada bulunan Bakan Koca, "85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 31 bin 317 kişinin alımı için kılavuz yayınlamak üzere önümüzdeki hafta ÖSYM'ye gönderiyoruz. 11 bin 317 sürekli işçi alımı için de İŞKUR'a listelerimizi gönderiyoruz. Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilana çıkılacak. Ayrıca kurum içi ve açıktan 4 bin 924 sözleşmeli atama çalışmalarımız sürüyor. En geç ocak ayında ilana çıkacağız" dedi.

MÜJDEYİ BÖYLE VERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 85 bin personel alımına ilişkin olarak şu açıklamalarda bulundu:

"85 bin sağlık çalışanı alımı ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Bu dönemde düşünün bizim 32 bin poliklinik odamız var. Tüm bu poliklinik odalarında hizmet vermek üzere bu yıl tıbbi sekreter koyacağız. Hekimler sekreterlik işlerini yapmaktan kurtulacak. Bu sayede hekimlerin hastaya daha fazla odaklanmasına, daha iyi hizmet vermesine imkan sağlanacak. Yaşanan tüm aksaklıkların bir bir çözüldüğünü hep beraber göreceğiz.

Toplam 85 bin atama bu yıl içerisinde yapılacak. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alım. Kademeli olarak bu yıl hepsini alacağız. Sırayla gruplar halinde alım gerçekleşecek. Sabırla izlersek yıl sonu aramızda yeni arkadaşları göreceğiz"

KPSS-2022/10 sonuçları açıklandı! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sonuç sorgulama ekranı