Orta gelirliye müjde! İkinci el konut için de kampanya hazırlığı

Orta gelir grubuna yönelik uygun faiz ve vade imkanı sunan birinci el konut kampanyasının ardından şimdi de yine orta gelir grubuna yönelik ikinci el konut kampanyası gündemde. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İkinci elde de 100 bin konutla başlayacağız. Bunun mortgage kredisi olmasını istiyoruz” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirliye yönelik 'Yeni Evim Kampanyası'nın duyurulmasının ardından yeni bir müjde daha verdi. Dün Antalya'nın Manavgat ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulunan Bakan Kurum, "Hazine Maliye Bakanlığımızla birlikte bir mortgage kredisi olmasını istiyoruz. Bunu da devamlı hale getirmek istiyoruz. İlk etapta 100 bin konutla başlayacağız, akabinde de vatandaşımızın talebi doğrultusunda bu çalışmaları yapacağız. Vatandaşımız müsterih olsun biz sahadayız bir fiil vatandaşımızın yanındayız. Onların talepleri ihtiyaçları neyse her zaman o alanda olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

UYGUN FAİZ VE VADE

Sıfır konutlara yönelik olarak geçtiğimiz günlerde duyurulan 'Yeni Evim Kampanyası' 15 yıl vade, 2 milyon lira krediye kadar yüzde 0.69, 2-4 milyon lira arası yüzde 0.79, 4-5 milyon lira arasına ise 0.99 oranında faiz sağlıyor. İlk 3 yıl taksitlere Hazine destek olacak. Bu kampanyadan hiç konutu olmayan kişiler faydalanacak. 1'inci bölge (İstanbul) ve 2'nci bölgedeki (Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla) illerden konut almak isteyenlerin son bir yılda bu illerde ikamet etmiş olması şartı aranacak. 3'üncü bölgedeki illerde ikamet şartı yok. Benzer faiz ödeme kolaylıklarının ikinci el konutlar için de olması bekleniyor. Konunun ayrıntıları yakında açıklanacak.

2 KÖY KONAĞI

Öte yandan Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz 2021'de meydana gelen orman yangınında kullanılamaz hale gelen evler, modern ve yöresel mimariyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yeniden yapıldı. 2+1 ve 3+1 olmak üzere 145 adet tek katlı, 751 adet de çift katlı olan konutlardan 427'sinin anahtarı bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından teslim edilecek. 469 konut da tamamlandıkça sahiplerine verilecek. İnşa edilen yerler arasında 2 köy konağı da bulunuyor. Ayrıca 3 caminin de inşası devam ediyor.

427 EV TAMAMLANDI

Konutları yerinde incelemek için dün Manavgat'a gelen Bakan Kurum, afetin hemen ardından hayatı ivedi bir şekilde normale döndürmek için imar ve ihya projelerini başlattıkları belirtti. Kurum, "Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle inşa ettiğimiz 427 konutumuzu ve 2 köy konağımızı vatandaşımıza söz verdiğimiz gibi, afetzede kardeşlerimize teslim ediyoruz. Yangından etkilenen tüm bölgelerimizde; Alanya, Manavgat, Akseki, Gündoğmuş'ta 469 konutumuz ve 600 ahırımızın da yapımını hızla sürdürüyoruz" dedi.

Yangında evi zarar gören vatandaşlar, Bakan Kurum'a teslim aldıkları yeni konutlar için memnuniyetlerini dile getirdi.

İLK EVİM'DEN 7 BİN 157 KONUT

Antalya'ya ayrıca İlk Evim projesi kapsamında toplam 7 bin 157 konut inşa edeceklerini belirten Bakan Kurum, "İlk Evim Arsa' projemiz kapsamında ise toplamda merkezde 10 bin, ilçelerde 13 bin olmak üzere toplam 23 bin altyapısı hazır arsalarımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şehrimizdeki kura çekimlerini 18-22 Ocak tarihleri arasında gerçekleştireceğiz" dedi.