Orta Gelirliye Konut Kredi taksitleri 2023 nasıl olacak? Konut Kredisi başvuru şartları neler, kimler yararlanabilir?

Orta Gelirliye Konut Kredi'si hakkında detaylar geçtiğimiz günlerde belli oldu. Başvuruları 16 Ocak'ta başlayacak olan konut kredisinde 81 ilden birinde ev sahibi olma imkanı sağlanacak. Bakanlıkların ortak çalışması sonucu ortaya çıkarılan Orta Gelirliye Konut Kredi taksitleri nasıl olacak? 0,69 Konut Kredisi başvuru şartları neler, kimler yararlanabilir? Merak edilen detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

0,69'dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli olarak açıklanan Orta Gelirliye Konut Kredi için başvurular 16 Ocak Pazartesi günü başlayacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla'da ev sahibi olmak isteyenler için 1 yıl ikamet etme şartı aranırken diğer iller için böyle bir şart verilmedi. Orta Gelirliye Konut Kredi taksitleri nasıl olacak? 0,69 Konut Kredisi başvuru şartları neler, kimler yararlanabilir?

ORTA GELİRLİYE KONUT KREDİ TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

Orta Gelirliye Konut Kredi'sinde 0,69'dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin %40'ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek.

Orta Gelirliye Konut Kredi'sinde hesaplamada konut bedelinin %10'u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek. TRT Haber'de yer alan tabloya göre kredi hesaplamaları şu şekilde olacak:

ORTA GELİRLİYE KONUT KREDİ ŞARTLARI NELER?

Kampanya 81 ilde geçerli olacak, ilk etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor.

Kampanyadan yararlanacak kişinin son bir yıl içinde konut satmamış olması gerekiyor.

Ölüm, boşanma gibi mücbir sebepler dışında 5 yıl boyunca satılamayacak. Yine son 1 yıl içinde konut satışı yapan da projeden faydalanamayacak.

Eşlerden birinin üzerinde konut varsa yararlanamayacak. Hanede 18 yaşını geçmiş, SGK kaydı bulunan genç ise hanede ev varsa bile başvuruda bulunabilecek.

Herhangi bir başvuru ücreti alınmayacak.

Verasetle ev sahibi olan vatandaşlar başvuru yapabilecek.

16 Ocak itibarıyla konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız konut kredisi alma hakkı elde edebilecek.